avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL MEDICAL si ABSENTELE NEMOTIVATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL MEDICAL si ABSENTELE NEMOTIVATE

Concediul medical poate afecta concediul de odihna? Pentru ca la noi in firma daca ai CM , se scade proportional din Concediul de odihna.
Absentele nemotivate se trec in Cartea de Munca?
Cel mai recent răspuns: Romica , utilizator 00:00, 27 August 2004
Normal concediul medical nu se poate scade din concediul de odihna. Aceste zile se acorda separat. De exemplu, daca ai luat concediu de odihna, iar in a treia zi de CO te-ai imbolnavit si vrei sa-ti scoti CM, CO se prelungeste cu acele zile in care te-ai aflat in CM.
Dom'soara Ramona fii mai atenta la intrebare inainte de a raspunde.
Da concediul medical afecteaza concediul de odihna. CO se acorda pentru timpul efectiv lucrat, ori CM reduce timpul efectiv lucrat [addsig]
Referitor la absentele nemotivate- in mod normal si in concordanta cu C.m. acestea se trec in carnetul de munca, fiind o cauza de suspendare a CIM.
Nu toate societatile le inscriu in carnetul de munca [addsig]
Draga Romica, eu am fost atenta la intrebare. Nu era vb de timpul efectiv lucrat ci de faptul ca acel angajator in cazul in care un salariat se imbolnaveste 5 zile, beneficiind astfel de CM, scade acele zile (tot 5 la numar) din CO, acesta din urma ramanand de 16 zile (un exemplu). Ti se pare normal? Eu zic ca NU!
Nu se scade nr de zile de CM din CO, dar se scade proportional din CO timpul ce sar fi acordat daca lucra si nu era in CM
Mai citeste odata intrebarea si poate gasesti si cuvantul proportional [addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co vs. cm mony mony Credeti ca este legala o clauza inclusa int-un contract colectiv de munca prin care se stabileste ca orice zi de concediu medical ce trece peste 30 zile se ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna redus functie de zile concediu medicale crai crai Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ? (vezi toată discuția)
Efectele c.m asupra c.o ContSters93805 ContSters93805 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Pe data de 28.05 am intrat in c.o. ,iar pe data de 2.06 m-am internat pt o interventie chirurgicala si beneficiez de c.m. pana ... (vezi toată discuția)