avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin P

Activitate Catalin P

Dupa anul nou, angajatorul (unul maare, de stat) mi-a trimis pe mail un "Cod de conduita pentru angajati si colaboratori".

Sunt informat ca acest cod de conduita va fi considerat clauza a CIM, si ca nerespectarea lui este considerata o abatere deosebit de grava.

Ok, clauze noi la CIM fara vreun fel de acord, negociere sau consultare, sa mergem mai departe.

Cateva clauze din acest cod de conduita:
- se reglementeaza activitatile desfasurate in afara programului si a institutiei, cum ar fi participarea la evenimente, discursuri in public si inclusiv POSTATUL pe forumuri, Adica si aici.
- nu pot face parte din partide politice sau formatiuni politice
- nu pot sa sustin un partid sau o formatiune politica
- sa sustin o tema care face obiectul unei dezbateri publice
- sa indemn la o schimbare in privinta vreunei politici importante.

La penultimul punct, acest cod de conduita reglementeaza ca toate punctele regulamentului nu contravin legislatiei in vigoare (?!?), iar ultimul punct sustine ca nerespectarea lui constituie abatere disciplinara deosebit de grava care poate duce la desfacerea CIM, chiar daca legislatia nu prevede astfel.

Chiar poate angajatorul sa puna in vigoare asemenea masuri, de cenzura? Mi se pare absolut ridicol si penibil, si o incalcare pe fata a legislatiei in vigoare, cat si a constitutiei, asta in conditiile in care postul meu nu tine de MAI sau alte structuri, nici pe departe.

Ce-i de facut? Plangere la ITM?



Costul dosarului nu este problema, ci taxa de timbru.
Nu inteleg ce inseamna "Ia act de poziţia contestatoarei, în sensul că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată". Taxa de timbru platita de contestatoare e de 1300 de lei :).
Ok.
Executorul judecatoresc a inceput prima actiune pur si simplu fara acordul meu sau a avocatului, si fara acordul unui judecator. Apoi m-a sfatuit sa incepem alta. Acum, trebuie sa ii platesc si xeroxul :).

Banuiesc ca ar trebui sa il actionez eu in judecata pe executor?... Si daca da, pentru ce?
Buna ziua,

iata povestea pe scurt: angajatorul meu nu a respectat contractul colectiv de munca, nemajorand salariul de baza cu inflatia pe o perioada destul de lunga. L-am actionat in judecata si am castigat definitiv.

Apoi am trecut la executarea silita a acestuia la inceputul anului, chiar in perioada in care procedura de executare silita s-a schimbat, fiind necesara aprobarea de catre un judecator.

Executorul incepuse procedura de executare fara acordul judecatorului iar angajatorul meu a contestat imediat in instanta, ca nefiind constitutionala + alte contestatii (indice inflatie diferit de INS desi hotararea judecatoreasca zicea INS, etc). Impreuna cu executorul am inchis executarea si am inceput alta, de data asta cu acordul judecatorului.

Iata hotararea:
(eu = intimat, angajator=Contestator)

Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Constată contestaţia la executare propriu-zisă ca rămasă fără obiect. Respinge cererea privind întoarcerea executării silite, ca neîntemeiată. Ia act de poziţia contestatoarei, în sensul că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată.
În baza art. 717 alin. 2 raportat la art. 670 alin. 2 teza a II-a C. proc. civ., obligă pe intimatul-creditor la plata în contul [executorului] a sumei de X lei, reprezentând contravaloarea xerocopierii dosarului de executare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

In mare, inteleg ca am castigat.
Nu inteleg partea cu "Ia act de poziţia contestatoarei, în sensul că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată".
La fel, nu inteleg de ce trebuie tot eu sa platesc contravaloarea xerocopierii. Mi se pare pe dos... #-o Am castigat, dar le platesc eu pe toate?

Multumesc!

Buna ziua!

De ceva timp (2003-2004, nici eu nu mai stiu) folosesc un "nume de artist" sub care imi prezint piesele muzicale - un hobby. Este un proiect non-profit - nu am obtinut venituri, desi am licentiat acum cativa ani unele piese catre niste case de discuri mici. Nu am inregistrat numele (stiam ca ar trebui inregistrat la OSIM, dar nu se justifica), dar m-am inregistrat la UCMR.

Nu m-am bucurat de cine stie ce succes si nu am mai produs alte piese. Totusi, am pastrat pagina de facebook, twitter, myspace, pagina web cu numele.com si alte locuri unde m-am "promovat". Aici am postat vechile piese, informatii, bio etc.

Ieri am primit niste amenintari pe pagina de facebook, pentru ca as detine primele rezultate in motoarele de cautare (ma pricep la SEO ce sa mai! :)) ) intr-o romana stricata de la un roman francez. Ce am putut sa inteleg e ca o sa ma atace in justitie in termen de 18 luni, pentru ca el a folosit numele primul, ca nu am voie sa il folosesc, ca o sa ma desfiinteze prin "juris prudence". Am fost amenintat cu o adevarata lectie de juridica, asa ca am apelat la Avocatnet! :)

Va citez din ele:

"maestre inainte de a folosii numele X,trebuie sa stii ca pe cale legala ,trebuie sa faci cautari sa vezi daca numele X exista sau nu. "Numele X" ,eu il port de 22 de ani asa ca nu poti folosii acest nume ,pentru ca qrde cautariile pe motorul de cautari google,care in loc sa duca la mine duce la tine. schimba-ti numele X ,ca sa eviti o procedura judiciara ,altfel procedura judiciara a lui apple ,pot sa o aplic in cazul tau ,ca juris prudence,daca nu stii ce inseamna juris prudence ! consulta un avocat.ai timp sa-ti schimbi numele .multumesc de intelegere."

I-am cerut informatii concrete, si...

"eu port numele X din 1991 cind eram in constanta.asa ca oficial nu poti purta acest nume ,si informeaza te cum pot sa rup aplicin juris prudence de la compania appel,care o pot aplica foarte usor in cazul tau. ai timp necesar sa-ti schimbi numele.o sa-ti dau o lectie juridica,ca sa te trezesti,cauta-ti avocat ,ca in cel putin 18 luni vei fii convocat in tribunal.atita dureaza procedura juridica. esti inregistrat cumva in europa occidentala sau la nivel internatinal ? dovedest-o,organism romanesc ca osim,nu ma intereseaza deloc ,este inexistent pentru autoritatiile internationale ,unde voi deschide procesul.cauta-ti avocat ca sa intelegi innce impas esti ,si mai ales ca o alta juris prudence o pot folosii in acest litij cu tine de la marca oasis. care imi va da cistig de cauza,care nu te face decit sa pierzi bani pe la avocati,poate te trezesti inainte ,ca sa-ti dai seama,in ce procedura juridica te arunc."

Scrie groaznic. M-am amuzat ce m-am amuzat, dar oare vorbeste serios sau e un bluf ? Daca intr-adevar detine numele legal, renunt la el fara probleme.

Am cautat marca in Romania si UE, nu este luata de nimeni. Unde ar trebui sa caut ? Cu ce as putea sa ma documentez mai bine pe subiect?

Multumesc!
Sigur, multumesc. Poate colaboram pt recuperarea sumei?
Minorul a semnat somatia in 2010, fara de care impozitul s-ar fi prescris, daca am inteles bine procedura.
Se mai poate ataca 2 ani mai tarziu ? Are rost sa fie atacat in instanta ?

Cat despre "sa se vada in sistem", reprezentantul fiscului care se ucupa cu acest caz a refuzat sa primeasca prin fax, email, curierat dovada platii... trebuie oare inregistrat acest functionar ?
este din 2010, probabil ca a expirat demult, desi s-a bazat pe semnatura unui minor.
se pare ca blocarea s-a bazat pe o hotarare judecatoreasca, dar nu s-a primit nicio instiintare, termen de judecata, nimic. cum e posibil?
multumesc!
la cum s-au desfasurat lucrurile nu m-ar mira sa nu semneze nimeni de primire...
cui ar trebui adresata? generic fiscului, sau unei pers de acolo?

e urgenta situatia, in 5 zile intervine biroul de credite.
Buna ziua!

in primul rand, nu vorbesc in nume propriu, povestea si deciziile luate nu imi apartin.

astea fiind zise, iata cum stau lucrurile: persoana terorizata de fisc a primit un document acasa pentru care, la vremea respectiva, a semnat de primire un minor. era o instiintare de plata a unui impozit restant din 2004 pentru cumul de functii pentru care fiscul din timisoara nu daduse nicio instiintare pana atunci.

persoana si-a platit restanta, si a convenit cu fiscul sa nu mai plateasca si penalitatile, deoarece nu a fost instiintata. evident s-a schimbat conducerea si din nou a trebuit sa plateasca penalitati si alte taxe. cand credea ca a scapat, anul acesta i s-au blocat conturile, cardurile pt ca ar mai figura cu inca 1400 de lei restanta. i-a platit si pe acestia, ajungand sa plateasca 5000-6000 de lei pentru un impozit cumulat de 700 de lei, numai ca o luna mai tarziu sa i se blocheze de data asta contul ipotecar, si ajungand restanta la rate, deoarece banca a virat banii de rata din cont la fisc, nu in conturile propii.

evident ca de fiecare data a sunat la fiscul din timisoara, pt ca nu locuieste acolo, a fost pasata de la un functionar la altul, dand sute de telefoane si a aflat intr-un final ca fiscul nu poate pune oprire decat pe 75% din suma, si ca mai are de platit inca in jur de 400 de lei si .. gata.

a platit suma la posta cat de repede ca sa nu ajunga la biroul de credite (cum am zis a primit oprire pe contul in care plateste creditul ipotecar), ca sa nu mai zic ca a fost curatata pana la ultimul leu, cand surpriza, continua sa figureze ca restanta, pt ca dintr-un motiv necunoscut, plata nu apare in sistemul fiscului.

acum, a incercat sa le propuna celor de la fisc sa le trimita actele doveditoare, ca sa isi poata plati rata. dar evident nu se poate, daca plata nu apare in sistem, nu se poate face nimic.

telenovela pare sa nu se mai termine ... ce se poate face?
se poate ataca in vreun fel acest fisc ? par sa faca asta la nesfarsit, probabil ca dupa ce va plati si acum se va mai gasi cine stie ce comision, taxa uitata la care se mai adaga cine stie ce penalitate....