avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Deslusire sentinta in cazul unei executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Deslusire sentinta in cazul unei executari silite

Buna ziua,

iata povestea pe scurt: angajatorul meu nu a respectat contractul colectiv de munca, nemajorand salariul de baza cu inflatia pe o perioada destul de lunga. L-am actionat in judecata si am castigat definitiv.

Apoi am trecut la executarea silita a acestuia la inceputul anului, chiar in perioada in care procedura de executare silita s-a schimbat, fiind necesara aprobarea de catre un judecator.

Executorul incepuse procedura de executare fara acordul judecatorului iar angajatorul meu a contestat imediat in instanta, ca nefiind constitutionala + alte contestatii (indice inflatie diferit de INS desi hotararea judecatoreasca zicea INS, etc). Impreuna cu executorul am inchis executarea si am inceput alta, de data asta cu acordul judecatorului.

Iata hotararea:
(eu = intimat, angajator=Contestator)

Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Constată contestaţia la executare propriu-zisă ca rămasă fără obiect. Respinge cererea privind întoarcerea executării silite, ca neîntemeiată. Ia act de poziţia contestatoarei, în sensul că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată.
În baza art. 717 alin. 2 raportat la art. 670 alin. 2 teza a II-a C. proc. civ., obligă pe intimatul-creditor la plata în contul [executorului] a sumei de X lei, reprezentând contravaloarea xerocopierii dosarului de executare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

In mare, inteleg ca am castigat.
Nu inteleg partea cu "Ia act de poziţia contestatoarei, în sensul că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată".
La fel, nu inteleg de ce trebuie tot eu sa platesc contravaloarea xerocopierii. Mi se pare pe dos... #-o Am castigat, dar le platesc eu pe toate?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Catalin P , utilizator 23:53, 1 Iunie 2016
Din moment ce ați renunțat la proces, proces care a obligat debitoarea la efectuarea unor cheltuieli, trebuie să plătiți (inclusiv xerocopierea dosarului, ce trebuia atașat la dosarul cauzei).
Ok.
Executorul judecatoresc a inceput prima actiune pur si simplu fara acordul meu sau a avocatului, si fara acordul unui judecator. Apoi m-a sfatuit sa incepem alta. Acum, trebuie sa ii platesc si xeroxul :).

Banuiesc ca ar trebui sa il actionez eu in judecata pe executor?... Si daca da, pentru ce?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
Catalin P, utilizator
Eu cred că nu este cazul să îl acționați în judecată deoarece vă reprezintă interesele. Cred că suma ptr xerox nu este foarte mare.
Costul dosarului nu este problema, ci taxa de timbru.
Nu inteleg ce inseamna "Ia act de poziţia contestatoarei, în sensul că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată". Taxa de timbru platita de contestatoare e de 1300 de lei :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani dupa castigarea contestatiei Tisha89 Tisha89 Doresc sa imi recuperez banii propriti dupa castigarea contestatiei. Mai jos aveti decizia. Imi puteti spune, va rog, ce pasi trebuie urmati mai departe? Cui ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita mariapopescu1989 mariapopescu1989 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare in urmatorul caz. Am facut un credit in 2008 de nevoi personale pe 5 ani. Am achitat ... (vezi toată discuția)
Este necesara formularea unei cereri de întoarcere a executării silite? ContSters459304 ContSters459304 Bună seara! Într-un dosar civil instanţa a decis următoarele: Dispune anularea formelor de executare emise în dosarul de executare nr. ...... Obligă ... (vezi toată discuția)