Nu exista niste legi pentru o astfel de problema? Un raspuns precum "Probabil" nu ma ajuta. Imi scuzati insistenta, dar vreau sa pun in balanta anumite lucruri si sa stiu care e cea mai buna solutie.
Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: In urma cu 3 ani, din nefericire am avut un accident rutier care s-a soldat cu moartea unui minor. In urma experitzei si a procesului, am iesit vinovat 25% din cauza vitezei de 77 km/h in localitate. Tot din experitza reiesea faptul ca accidentul ar fi putut fi evitat doar daca aveam o viteza mai mica de 30 km/h. Nu am contestat decizia instantei de a ma pedepsi cu 10 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. De la decizia finala au trecut aproximativ 16 luni. Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care acum aplic pentru un nou permis de conducere, si Doamne-fereste mai am un ghinion major ca cel de acum 3 ani, ce se intampla?
Multumesc!
Buna seara,
Sunt angajat cu un contract de drepturi de autor si vreau sa stiu si eu adevarul. Platesc impozit din venitul meu net? Contributii, declaratii, tot ce trebuie sa fac. Cei de la locul de munca imi spun ca impozitul e oprit la sursa din salariul brut si contributiile sunt platite tot de ei. Cum e pana la urma, care sunt dezavantajele mele cu un astfel de contract?
In urma cu cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia un minor a murit. Accidentul a fost in felul urmator:
Drum cu doua benzi pe fiecare sens de mers, eu pe banda de langa ax. un grup de 4 copii nesupravegheati s-au angajat in traversare din stanga mea spre dreapta. Cand au vazut ca vin s-au oprit pe axul drumului asteptand sa trec. Cand am ajuns in dreptul lor, ultimul copil, din directia mea de mers, nu avea vizibilitate ca erau ceilalti in dreapta lui si a luat-o la fuga, fiind lovit in plin de mine.
- Nu erau pe trecere de pietoni
- Eram la intrarea in localitate (dar in interiorul acesteia)
- Copilul avea 9 ani, nesupravegheat
- Alcolemia mea: 0
- Din expertiza reiese ca aveam 77 km/h si ca sa evit accidentul trebuia sa am sub 30 km/h, deci la 50 km/h tot s-ar fi produs accidentul.
Problema mea, se poate ca dosarul meu sa iasa de sub urmarire penala cu un avocat bun, sau daca ajunge in instanta sa scap fara permis anulat? Ce parere aveti?