avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt condamnat cu suspendare. Daca voi avea un nou ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt condamnat cu suspendare. Daca voi avea un nou accident ce se intampla?

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: In urma cu 3 ani, din nefericire am avut un accident rutier care s-a soldat cu moartea unui minor. In urma experitzei si a procesului, am iesit vinovat 25% din cauza vitezei de 77 km/h in localitate. Tot din experitza reiesea faptul ca accidentul ar fi putut fi evitat doar daca aveam o viteza mai mica de 30 km/h. Nu am contestat decizia instantei de a ma pedepsi cu 10 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. De la decizia finala au trecut aproximativ 16 luni. Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care acum aplic pentru un nou permis de conducere, si Doamne-fereste mai am un ghinion major ca cel de acum 3 ani, ce se intampla?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:10, 23 Aprilie 2012
Probabil ca veti ajunge la inchisoare...
Nu exista niste legi pentru o astfel de problema? Un raspuns precum "Probabil" nu ma ajuta. Imi scuzati insistenta, dar vreau sa pun in balanta anumite lucruri si sa stiu care e cea mai buna solutie.
In cazul in care savarsiti o alta infractiune ,intentionata, in perioada termenului de incercare suspendarea executarii pedepsei va fi revocata,astfel veti executa 10 luni + pedeapsa primita pentru infractiunea ulterioara,in regim de detentie.

Cel mai bine este sa va luati permisul si sa respectati legea astfel incat sa nu apara ”ghinioanele”.

In cazul de fata, accidentul meu este considerat o infractiune intentionata?
bocanel2005 a scris:

Nu exista niste legi pentru o astfel de problema? Un raspuns precum "Probabil" nu ma ajuta. Imi scuzati insistenta, dar vreau sa pun in balanta anumite lucruri si sa stiu care e cea mai buna solutie.

Probabil inseamna ca aveti sanse mari sa ajungeti la inchisoare.
Se poate si sa nu ajungeti insa doar daca ati avea noroc.
Cand este ucis un om din culpa de catre o persoana care a mai fost condamnata anterior tot pentru ucidere din culpa nu este normal sa fie sanse mari sa ajunga la inchisoare?

Probabil ca sunt mult prea rare astfel de cazuri...
Eu nu am avut o astfel de situatie cu doua ucideri din culpa si doua condamnari cu suspendare in practica mea avocatiala si chiar daca as fi avut si s-ar fi ajuns de 2 ori la o pedeapsa cu suspendare tot incert ar fi fost ce ar fi decis instanta in cazul dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa jurisprudenta ContSters224507 ContSters224507 Am vazut in foarte multe sentinte din jurisprudenta in ceea ce priveste uciderea din culpa ca un sofer care omoara un singur om primeste pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa si sase victime nedumerire??? nikolos nikolos LA ACCIDENT CU UCIDERE DIN CULPA SI SASE PLANGERI PE PARTE CIVILA CUM SE VA CONSIDERA SI APLICA ? 1]CELE SASE ... (vezi toată discuția)
Am fost prins fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate ... regeleboss regeleboss Am fost prins fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate 0,97 aerul expirat ,fiind prima abatere,primul dosar penal ,la ce mă pot aștepta (vezi toată discuția)