avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

In urma cu cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia un minor a murit. Accidentul a fost in felul urmator:
Drum cu doua benzi pe fiecare sens de mers, eu pe banda de langa ax. un grup de 4 copii nesupravegheati s-au angajat in traversare din stanga mea spre dreapta. Cand au vazut ca vin s-au oprit pe axul drumului asteptand sa trec. Cand am ajuns in dreptul lor, ultimul copil, din directia mea de mers, nu avea vizibilitate ca erau ceilalti in dreapta lui si a luat-o la fuga, fiind lovit in plin de mine.
- Nu erau pe trecere de pietoni
- Eram la intrarea in localitate (dar in interiorul acesteia)
- Copilul avea 9 ani, nesupravegheat
- Alcolemia mea: 0
- Din expertiza reiese ca aveam 77 km/h si ca sa evit accidentul trebuia sa am sub 30 km/h, deci la 50 km/h tot s-ar fi produs accidentul.

Problema mea, se poate ca dosarul meu sa iasa de sub urmarire penala cu un avocat bun, sau daca ajunge in instanta sa scap fara permis anulat? Ce parere aveti?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
ContSters94834, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters94834 , utilizator 10:21, 4 Iulie 2009
La prima vedere veti fi cercetat pentru ucidere din culpa, dar se poate retine o culpa comuna cu cea a victimei.
Parerea mea e ca veti fi trimis in judecata, deci nu as vedea cum sa scapati fara anularea permisului.
buna ziua
sfatul meu ca avocat mergeti la audieri cu un avocat pentru ca este destul de sensibila situatia .
Din cele prezentate rezulta ca nu puteati evita accidentul de circulatie.
Numai bine va doresc
si cu ce ajuta asta? singura mea vina sunt acei 27 de km/h peste limita legala.
UP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - consecinte angelabt angelabt va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in cazul de fata- anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier pe un drum national cu o singura banda pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime doar avarii ioska1987 ioska1987 ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)