avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate mars on line

Activitate mars on line

Buna ziua, am contestat o amenda contraventionala pentru o rovigneta, am scapat de plata celor 28 euro,dar trebuie sa platesc principalul (250 lei). Intrebarea este: mai pot plati jumatate din cuantum in termen de 48 H de la primirea comunicarii ?
Răspuns la discuția obligat la asigurare ?
Da ,cred ca este corect interpretat,eu nu citisem art 257 al 2 lit e pana la capat.=D>
Probabil ca nu am inteles EU bine, art 257 al 2 pct e tocmai ma obliga , nu este o exceptie .Dupa cum interpretez eu legea s-ar putea ca eu sa fiu obligat sa platesc 6,5% din suma castigata din cedarea folosintei bunurilor,si,daca as fi si angajat cu contract,inca 6,5 % din suma (din salariu) X-(
adica vreti sa spuneti ca ,daca am venituri din cedarea folosintei bunurilor si in acalasi timp si dintr-un contract de munca, platesc 6.5 % numai din contract ??? greu de crezut....cred ca legea spune altfel...
Daca sunt o persoana fizica , care are venit din cedarea folosintei bunurilor,sunt obligat la plata CAS(6,5%)?.Mentionez ca in ultimii 17 ani nu am fost angajat,si nu am platit CAS, dar as vrea sa incep sa platesc.Am inteles ca legea 95/2006 ma obliga sa platesc din urma (ultimii 5 ani)ca sa fiu asigurat la zi.
Răspuns la discuția donatie sau cvc cu uzufruct ?
mie mi se pare un abuz ca,atunci cand un parinte proprietar vrea sa faca o gratificatie sau o vanzare in timpul vietii , sa fie atacata ulterior...(bla bla bla mostenitori rezervatari...)dar in timpul vietii daca unul din copii are grija de un parinte timp de 15 ani ,ingrijindu-l la pat si acordandu-i toate cele necesare,iar celalalt copil nefacand absolut nimic ,sa poate primi o cota egala din masa succesorala...asta cum e ?
Pentru linistea mea ,ce e mai bine : act de donatie cu scutire de raport , sau cvc cu clauza de uzufruct ?datele problemei :eu (casatorit 1 copil) ,fratele meu (la fel) , tatal meu (necasatorit) .Tata vrea sa-mi lase casa parinteasca .Personal ma gandesc la donatie ,si ulterior sa nu particip la succesiune( sa nu ma declar succesor)...ce ma sfatuiti . Multumesc.