Pensie invaliditate Italia
Buna ziua! Sunt pensionar pe caz de boala in Romania cu pensia minima. Am 48 de ani. Am lucrat in Italia 10 ani. Din anul 2014 locuiesc in Romania si nu mai detin acte valabile in Italia. Ma pot pensiona pe caz de boala, anticipat, sau sa primesc vreun venit ceva din Italia? Va multumesc!
buna ziua! un functionar public care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta i s-a aprobat ramanerea in activitate inca un an. in timpu asta se poate pensiona si sa cumuleze pensia cu salariul? va multumesc!
Firma beneficiaza de subventie pentru ca m-a angajat si am peste 45 de ani. Eu nu mai lucrez de trei luni la ei dar ei continua sa mi plateasca contributiile si ma raporteaza in declaratia unica ca primesc venit de la ei. Banuiesc ca primesc banii astia de la stat altfel nu te tine nimeni angajat sa iti plateasca contributiile daca nu desfasori activitate. Am sunat la firma si mi-au spus ca nu este adevarat ca ei nu primesc nimic de la stat ci ca este posibil ca sa fi gresit contabila raportarile. Ce este de facut si cum trebuie sa procedez sa mi se desfaca contractul de munca?
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este baza legala pentru a putea promova si a mi se recunoaste studiile absolvite. Sunt personal contractual , angajat intr-o institutie publica ca referent, am terminat facultatea anul acesta si as dori sa stiu cum pot promova si daca imi sunt recunoscute studiile . cum pot sti daca studiile sunt in domeniu ???
Va rog sa-mi spuneti legile .
Multumesc .
Am si eu cateva intrebari cu privire la acordarea sporului de 75% conform legii 339/2007, modificata prin OG 35/2009. In cadrul institutiei nu a fost infiintat un birou de specialitate asa cum prevede Lg 339.
1. E legal ca acest spor sa fie acordat persoanelor care s-au ocupat de acest proiect, mentionez ca am primit finantare pt acest proiect.
2. Responsabilul legal al proiectului poate primi acest spor ?