Aveti dreptate. Animalele au mai multe privilegii decat oamenii. Daca se intampla ceva unui animal sar toate ONG-urile pt. protectia lor. Cu oamenii.......mai putin. Li se pot intample multe, ca legea nu-i apara. Le-am spus proprietarilor ca este o lege in vigoare cu linistea publica, cu zgomotul, cu larma pe care o fac cainii. Au zis ca asta este valabila pentru fraierii de la oras. Deci......ramane ca inainte: s-a rezolvat "nimic".
S-a "rezolvat" de tipul Radio Erevan: de la 10 caini acum sunt peste 20 de caini (+ pui, nu stiu cati), s-au inmultit custile construite in curte desi nu are conditii de evacuare a rezidurilor (canalizare, apa potabila)., iar domnul proprietar, care (zice el ) are o functie importanta in Asociatia Chinologica din Romania spune ca are dreptul sa faca ce vrea pe proprietatea lui, Mai mult, cand i-am atras atentia ca patrupedele fac scandal s-a urcat cu securea pe gard spunandu-mi ca "se usureaza pe mine si pe toti cei pe care-i deranjeaza" . Eu am folosit limbajul academic.
Dna. Ynocentta, va multumesc pt. raspuns, dar m-ar fi interersat mai exact baza legala (nr. lege/an emitere, etc. ) precum si normele si ordinele speciale sanitar veterinare care reglementeaza aceasta activitate. De asemenea, ramane neclar modul de evacuare al dejectiilor, precum si fondul sonor provenit de la un nr. mare de exemplare canine (ciobanesc mioritic) care in timp vor deveni tot mai multi.
P.S. Unii cu profitul (proprietar canisa) si altii care au investit bani intr-o casa de odihna , cu "nervii si deranjul" ( vecinii). Vad ca tot mai mult, grija fata de animale este prioritara celei fata de viata si linistea omului.
Buna ziua.
Din 2004 detin o casa de locuit intr-o zona cu mai multe case si cabane (case de vacanta). Casa este construia pe o supraf. de teren de 15m front la strada/200 m lungime.
Casa de pe terenul vecin (cu aceeasi suprafata de teren) a fost cumparata recent de un crescator de caini de rasa care a inceput demersurile pt. infiintarea unei canise.
Pentru infiintarea unei canise pt. caini de rasa intr-o zona de case este necesara autorizatie de constructie si autorizarea sanitar-veterinara a acesteia?
Tinand cont de disconfortul pe care-l poate creea vecinilor (zgomot, miros pestilential de la dejeztiile cainilor, etc) este necesar acordul acestora si care este distanta minima fata de gardul de hotar si constructiile vecinilor la care se pot construi boxele si anexele necesare acestei canise?
Mentionez ca in zona nu este retea de apa potabila (fiecare locuinta are fantana proprie din panza freatica) si nu este retea de canalizare.
Daca aceste documente si acordul vecinilor nu sunt necesare este suficienta aprobarea Asociatiei Chinologica Romana pentru confirmarea pedigree-ului si cum se poate aactiona in consecinta?
Multumesc.
Buna ziua. Sunt nascuta in 09.03.1958. In urma cu 2 ani am iesit la pensie anticipata fara penalizare dupa 39 ani de munca. Anul acesta, la implinirea varstei de 61 de ani (varsta standard de pensionare) mi se va emite din oficiu decizia de pensionare pt. limita de varsta, sau trebuie sa ma adresez Casei Judetene de Pensii cu o cerere pt. emiterea acesteia? Multumesc.
Sunt persoana fizica, pensionar (1200 lei). In 16.01.2017 am cumparat fonduri mutuale la ING.Bank pe care le-am vandut in 09.02.2017 (dupa 3 saptamani) cu o pierdere de 21 lei cf. situatiei bancare. Fondurile mutuale de la ING sunt domiciliate în Luxemburg. Câștigurile nete din vânzarea fondurilor mutuale reprezintă un venit impozabil realizat în străinătate și trebuie raportate la ANAF indiferent daca obtii venituri sau ai pierderi? Nu realizez alte venituri in afara pensiei. Va multumesc.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu o singura scara (8 etaje = 36 apartamente). Am avut centrala colectiva de bloc (apa calda + caldura), iar nivelul cheltuielilor de intretinere a fost destul de ridicat precum si valoarea fondului de rulment. Treptat s-a renuntat la CT de bloc si toti proprietarii si-au montat centrala termica individuala, astfel nivelul cheltuielilor de intretinere reducandu-se semnificativ.
Intrebare: Pot sa solicit retragerea unei parti din fondul de rulment pana la valoarea de acoperire a actualelor cheltuieli care sunt mult mai reduse fata de situatia anterioara?
Multumesc.
Buna dimineata
In data de 05.12.2016 am depus la Casa de Pensii dosarul pt. pensie anticipata.Trecand termenul de 45 de zile cf. legii, ieri am fost sa ma interesez de soarta dosarului meu. Mi s-a spus ca trebuie sa mai aduc o adeverinta de vechime in munca dupa anul 2011, sau daca nu, sa aduc contractul de munca.Este corect? In REVISAL nu sunt trecute toate datele, sau au uitat de dosarul meu si au aruncat aceasta "lipsa"? Multumesc.
Am implinit varsta si stagiul de cotizare pentru pensia anticipata. Sunt inca angajata.
Intrebare: Cand anunt angajatorul si cand depun dosarul la casa de pensii? ( care este ordinea)