Bună ziua!
ªtiu, că este nu numai imoral dar şi ilegal să te foloseşti de copii în campanie electorală, totuşi, nu găsesc nici un act normativ aplicabil în campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie care interzice expres acest lucru.
Mă poate ajuta cineva?
Bună seara.
Am promovat o acţiune prin care am solicitat instanţei pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic de înstrăinare a unui imobil.
Cu toate că am arătat valoarea imobilului in cererea introductivă şi am plătit taxa judiciară de timbru la valoarea declarată, prin citaţia emisă mi s-a pus în vedere să arăt valoarea imobilului în vederea calculării taxei judiciare de timbru.
Aici am făcut greşeala de a indica valoarea imobilului în euro şi a urmat prima surpriză neplăcută, instanţa a suspendat judecata, considerând, că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantei, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de instanţă şi puse în vedere reclamantei, prin citaţia emisă.
Mi-am asumat greşeala, am comunicat instanţei valoarea imobilului şi am formulat cerere de repunere pe rol a cauzei, timbrată la jumătatea valorii iniţiale.
A urmat duşul rece, instanţa a respins cererea de repunere pe rol, motivând, că "reclamantul nu şi-a îndeplinit obligaţiile procesuale stabilite în sarcina sa în sensul de a prezenta dovezi privind valoarea de circulaţie a imobilului".
Având în vedere, că potrivit prevederilor legii privind taxele judiciare de timbru, acţiunile având ca obiect pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic se timbrează la valoarea declarată de părţi, aş dori să aflu părerea specialiştilor cu privire la soluţia dată de instanţă şi care ar fi soluţia de urmat pentru a putea obţine repunerea pe rol
Vă mulţumesc anticipat.
Conform Constituţiei, moneda naţională a Romaniei este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul.
În aceste condiţii, este legal preţul de 0,315 lei, prevăzut în H.G. nt.889/2011?
Cei aflaţi în CCC nu sunt în evidenţa primăriei de la locul de domiciul şi nu pot obţine fişa fiscală de la primărie. Primăria doar preia cererile persoanelor înreptăţite şi le trimite la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, unde sunt emise deciziile de aprobare, plata indemnizaţiei fiind deasemenea făcută de AJPS.
Bună ziua!
Pentru a fi mai uşor de înţeles aveţi posibilitatea de a încheia contractul de asigurare în perioada 4 august 2011 - 4 august 2012, conform art.33 din Lege. Să aveţi în vedere şi art.30 alin.(1) lit."a" din lege
"Art. 30. - (1) Urmatoarele fapte constituie contraventii:
a) nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor prevazuta la art. 3 alin. (1), cu exceptia cazurilor in care persoanele respective se afla in situatia prevazuta la art. 11 sau nu a expirat perioada prevazuta la art. 33;"