avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fise fiscale pe perioda CCC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fise fiscale pe perioda CCC

De unde se obtine fisa fiscala de pe perioada concediului de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Andi24 , utilizator 19:28, 25 Ianuarie 2012
Fisa fiscala se obtine de la societatea comerciala care te are in evidenta pentru ccc .
Daca te afli in CCC, ai contractul de munca suspendat si nu obtii venituri din salariu. Deci nu poti avea fisa fiscala.
Poti intr-adevar obtine fisa fiscala din partea societatii unde esti angajata, insa numai pana la data la care intri in concediu de crestere copil.
Dupa aceasta data te afli in evidenta Primariei din zona unde domiciliezi, avand indemnizatie de crestere copil, indemnizatie neimpozabila........
Pentru perioada in care sunteti inregistrata in cadrul PRIMARIEI de unde apartineti nu vi se emite FISA FISCALA. v-a puteti adresa cu o cerere catre PRIMARIA de unde apartineti si va emite o ADEVERINTA care atesta ca sunteti in CCC si aveti o indemnizatie in suma de . de la data pana la data, la care atasati si CERTIFICATUL DE NASTERE al copilului, unde va este necesara.
Cei aflaţi în CCC nu sunt în evidenţa primăriei de la locul de domiciul şi nu pot obţine fişa fiscală de la primărie. Primăria doar preia cererile persoanelor înreptăţite şi le trimite la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, unde sunt emise deciziile de aprobare, plata indemnizaţiei fiind deasemenea făcută de AJPS.
Pe perioada CIC fisa fiscala se obtine de la angajatorul unde figureaza in evidenta cu CIM suspendat, numai ca va fi o fisa fiscala pe 0, neavand venituri impozabile.De la agentia Judeteana pt Prestatii Sociale se poate obtine o adeverinta cu indemnizatia primita pentru aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Cui trebuie sa ma adresez pentru a afla care este stadiul dosarului pentru ccc? manearaul manearaul Buna ziua. Am depus dosarul pentru concediul de crestere copil la primaria din Cumpana unde locuiesc si mi s-a spus ca se trimite la Constanta si ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil katena katena Am lucrat la 3 firme inainte de nasterea copilului. La prima firma, departamentul in care lucram s-a desfiintat si ca urmare angajatorul mi-a dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Cine imi plateste asigurarea medicala daca eu sunt in postnatal? tache georgiana tache georgiana Va rog sa-mi spune-ti daca se poate cine imi plateste asigurarea medicala daca eu sunt in postnatal? Din cate stiu eu am contractul suspendat pe timpul ... (vezi toată discuția)