avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine imi plateste asigurarea medicala daca eu sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine imi plateste asigurarea medicala daca eu sunt in postnatal?

Va rog sa-mi spune-ti daca se poate cine imi plateste asigurarea medicala daca eu sunt in postnatal?
Din cate stiu eu am contractul suspendat pe timpul cresterii copilului adica 2 ani. Eu trebuie sa ma internez ,si am nevoie de adeverinta ca imi sunt platite asigurarile medicale . Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:49, 18 Februarie 2011
Trebuie sa va adresati primariei/agentiei de prestatii sociale(acolo unde ati depus dosarul pentru primirea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil).
Ei va vor elibera acea adeverinta.
1. Dvs. nu suntreti in postnatal ci in CCC pana la 2 ani.
2. Din OUG 111/2010:
Art. 21
(1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin.(1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6), precum si pe perioada concediului fara plata prevazut la art. 6, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat.

3. Asadar pe perioada cat sunteti in CCC pana la 2 ani sunteti asigurata la sanatate iar contributia legala este platita de AJPS din bugetul se stat.
4. Puteti sa aratati la medic (spital) decizia AJPS prin care dovediti ca sunteti in CCC si primiti indemnizatia aferenta.
5. Puteti (cum v-a spus si @ursuletroz) sa cereti o adeverinta de la Primarie ca sunteti in CCC.
6. Sau mai puteti cere de la Casa de Asigurari de Sanatate o adeverinta ca sunteti asigurata.
7. Dar, pe baza CNP al dvs., orice medic poate intra pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate si va vedea ca sunteti asigurata.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in concediul maternal si in concediul de crestere a copilului andreeamar1 andreeamar1 Am nascut in data de 2 iulie a.c si am ales sa efectuez concediul maternal incepand cu 1 iulie. La data de 24 septembrie contractul individual de munca imi ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate dupa nastere lilu2014 lilu2014 Dupa nastere, mama mai este asigurata? Daca da, cat timp? Dupa nasterea copilului eu voi sta acasa, deci nu ma pot angaja. Imi pot plati singura asigurarea ... (vezi toată discuția)
Mamele care sunt in ccc nu beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite sau compensate? manuela szucs manuela szucs am fost la medicul de familie pt.un consult si am platit consultatia plus tratamentul ca si o persoana neasigurata,cu toate ca beneficiez de indemnizatie pt. ... (vezi toată discuția)