avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate dac_iulian

Activitate dac_iulian

Buna seara,
Polita mea RCA urmeaza sa expire in viitorul foarte apropiat.
Mentinonez ca urmeaza in urmatatoarele luni, sa imi schimb certificatul de inmatriculare, datorita schimbarii domiciliului dintr-o localitate in alta.
Intrebarea mea este ce se intampla in cazul in care inchei o polita RCA pe cu datele de pe actualul certificat iar peste nu foarte mult timp, datele din acest certificat se vor modifica?
Mai este polita valabila?

Multumesc.
:) certificatul fiscal a fost ridicat la momentul in care am depus cererea de transfer, moment in care mi s-a spus ca dosarul va fi transferat de catre ei spre Bucuresti, asa ca sigur nu ma asteapta acolo. Ce ma deranjeaza pe mine este nesimtirea lor si faptul ca in momentul in care te duci la un birou de taxe si impozite, si in general la un birou al unui functionar public esti tratat dupa parerea mea cu un sictir maxim, si programul si pauza lor de masa este sfanta si nu poate fi depasinta nici macar cu un minut...ei bine in acest caz, ma astept si eu ca cele 30 de zile sa nu fie 45
Multumesc pentru raspuns. La Bacau am depus cererea si am solicitat si certificatul fiscal.
Problemea este alta..ei pot intarzia transferul cat vor fara ca eu sa pot depune o plangere?

Asta ma intereseaza in mod special, daca s-a depasit termentul,unde pot depunde o plangere.
Buna ziua,
Pe data de 3 august, am depus la biroul "taxe si impozite" al mun. Bacau, o cerere de transfer al dosarului auto de la Bacau la Sector 6.
Astazi suntem in data de 18 septembrie, si dosarul inca nu a ajuns la Bucuresti.
Aveti cumva idee care este termenul legal de transmitere al acestui dosar, si daca el este depasit unde as putea depune o plangere?

Multumesc
Buna ziua,
De aproximativ 6-7 luni primesc in cutia mea postala extrasul de cont al unei persoane necunoscute. Ciudat nu este neaparat faptul ca acel plic ajunge la mine, ci faptul ca adresa de coresponenta este cea la care eu locuiesc.
Mentionez ca eu sunt proprietarul apartamentului si ca aceasta persoana nu a locuit niciodata aici.
Am incercat sa ma adresez prin email bancii emitente,solicitand incetarea trimiterii acelui plic la adresa mea dar nu am primit nici un raspuns.
Exista o lege sau o institutie care ma poate ajuta in aceasta problema a "hartuirii prin corespondenta"?
Merci.
Răspuns la discuția contestare p.v.
da,chiar este curios ceea ce s-a intamplat in cazul tau
sa ne tii la curent cu ce se intampla in final
Răspuns la discuția concediu medical
ok
dar avand in vedere ca nu am carte de munca,ci doar contract,cum ar putea viitorii ( si ma gandesc aici la un viitor indepartat caci acum am deja un contract semnat cu o alta firma) angajatori sa afle ca acest contract a fost incheiat astfel/
merci
Răspuns la discuția concediu medical
romibaro a scris:

concediul medical suspenda executarea cim, deci dupa cm va trebui sa respectati preavizul.
puteti incerca incetarea cim prin acordul partilor, cf art 55 b CM.
daca nu va prezentati la locul de munca va poate fi desfacut cim disciplinar.

multumesc pentru raspuns
o alta intrebare ar fi : cu ce m ar putea afecta desfacerea contractului disciplinar?
buna ziua
in prezent sunt angajat,cu contract de munca la firma X
recent am semnat un contract de munca,cu o alta firma,acesta urmand sa intre in viguare de la data de 1 august.
in mod normal pe 15 august ar trebui sa mi prezint demisia de la actualul loc de munca. intrebarea mea este : daca pe data de 16-17 iulie,deci in perioada de preaviz, as prezenta un concediu medical,previzul s ar prelungi automat si ar trebui sa continui la actualul loc de munca un numar de zile egal cu perioada pe care se intinde concediul medical?
daca da, ce s ar intampla daca in perioada de preaviz(prelungita de C.M.) nu m as mai prezenta la birou,eu urmand ca de la 1 august sa ma prezint la noul loc de munca
Multumesc