Buna ziua.Pe scurt-vandut casa cu teren de 200 mp in acte.Dupa 3 ani actualul proprietar ma suna si spune ca de fapt,real sunt 300mp la casa respectiva,delimitate de gard de 45 ani.Pot fi atacat in instanta?Sunt obligat sa-i ajut cu imputernicire sa recupereze de la stat restul de teren,tinand cont de faptul ca am vandut exact cum scrie in acte=200mp?
Buna ziua.Pe scurt-vandut casa cu teren de 200 mp in acte.Dupa 3 ani actualul proprietar ma suna si spune ca de fapt,real sunt 300mp la casa respectiva,delimitate de gard de 45 ani.Pot fi atacat in instanta?Sunt obligat sa-i ajut cu imputernicire sa recupereze de la stat restul de teren,tinand cont de faptul ca am vandut exact cum scrie in acte=200mp?
Buna ziua.Am si eu o problema.Sunt medic la un Dispensar TBC si am o intrebare.Daca o colega din dispensar se imbolnaveste de TBC la locul de munca,documentat cu radiografii anuale anterioare si este obligata sa plece in concediu de boala,este normal sa primeasca o indemnizatie de concediu de 100% din salariu de baza dar fara sporul de periclitate ce se acorda in cazul in care lucreaza inmod normal?Adica mai clar pierde sau nu sporul de periclitate tinand seama ca s-a imbolnavit in cadrul institutiei?Mutltumesc pentru raspuns,cu stima,Adrian
Buna.Daca lucrez in domeniul medical si nu sunt membru de sindicat,este legal sa se retina din salar o anumita sima pentru sindicat lunar,fara sa fiu nici macar instiintat despre aceasta.Cu stima,dr Boros
Buna ziua.Incerc sa fiu cat mai scurt.Sunt medic primar pneumolog si una din activitatile mele constau in intocmirea anuala a referatelor medicale pentru prelungirea pensionarilor de boala a celor ce au avut TBC pulmonar si au ramas cu sechele.O conditie prevazuta legal si de Comisia de E xpertiza la care trimit pacientii este controlul periodi la 2-3 luni interval cu obligatia consemnarii pe verso-ul referatului a controlului,medicatiei,manevrelor,etc.Unul din bolnavi, refuza permanent sa se prezinte la control,iar in momentul in care am precizat ca,dupa un an ,fara nici un control periodic,ma leg singur,daca intocmesc asa ceva,s-a dus si a depus o reclamatie la Directia de Sanatate in care a precizat ca i-as fi cerut bani pentru intocmirea referatului.In urma cercetarii interne,acest fapt nu s-a adeverit.Merita sa-l dau in judecata pentru afirmatiile sale fara acoperire,sau mai bine il ignor.Multumesc pentru raspuns.Cu stima,Adrian
Buna.Daca am inchiriat ca si persoana fizica la o firma un spatiu din casa unde sunt proprietar iar contractul expira la 31.12.2009 si nu e precizat ca poate fi reinnoit sau alte clauze,am vreo problema la sfarsitul acetuia daca doresc eliberarea spatiului?Precizez ca in fiecare an fac un alt contract de inchiriere pe acel spatiu.Multumesc.