Multumesc f.mult Iris AG Broker
Daca nu ma descurc va pot solicita oficial ajutor ca broker?
Locuiesc in Bucuresti
Buna ziua.
Am o nelamurire privind asigurarea unui autoturism nou dobindit...dar mai bine incep cu amanuntele necesare.
La data prezenta am incheiate RCA si o polita facultativa( CASCO) pentru un autoturism, la valori ce corespund unei clase B/M de B14.Cu titlu de informatie suplimentara societatea de asigurari in cauza este aceeasi de peste zece ani oricum inainte de 2010 cind a fost introdus Bonus-Malus.
Pina in present(de peste 25 de ani) nu am avut nici un eveniment nedorit,deci pentru asigurator daune zero.
In aceste conditii solicit indrumare din partea celor avizati privind reinoirea asigurarilor mai sus amintite pentru un autoturism nou dobindit( in prealabil actualul auto asigurat va fi instrainat si/sau radiat),mai concret intrebarea este : la ce clasa de B/M se va face calculul preturilor acestor noi asigurari ?
Mentionez ca voi incheia asigurarile tot la aceeasi societate ca si pina acum.
Pentru a-mi pastra clasa B/M trebuie sa trimit la ASF,inainte de a ma adresa societati de asigurari,vreun document,cerere sau alte informatii scrise ?
Pun aceaste intrebari deoarece parerile sint impartite,unii spun ca CNP-ul si numarul de identificare auto nu au istoric in B/M si ca atare "noul inceput" este BO,iar altii considera normal ca noua masina sa beneficieze de polite la care se ia in consideratie continuitatea valorii B/M-ului actual si nu intreruperea ei.
Cu stima George Stancu
Buna ziua.
Zilele trecute, fiind in cladirea Directiei taxe si impozite locale, am surprins o discutie intre un inspector,angajat al directiei si un contribuabil cu privre la "rolul nominal unic".
Deoarece si eu ma aflu in situatia acelui contribuabil doresc,daca se poate ,sa ma clarific intr-o problema dupa cum urmeaza.
De citiva ani am sesizat,atunci cind platesc anual taxe (si impozite) la primarie ca unele familii au rolul divizat (separat) intre sot/sotie iar alte familii au un singur rol,de regula pe numele sotului.Aceasta este si situatia mea adica acest rol este doar pe numele meu si cuprinde casa,masina,etc.,bunuri dobindite in comun pe perioada casatoriei.
Revenind la discutia celor invocati mai sus inspectorul sfatuia contribuabilul in cauza sa solicite de urgenta primariei separarea obligatiilor familiei pe cei doi membri deoarece incepind cu anul 2007 s-a introdus (printr-o lege/o hotarire de consiliu local ?!-nu a specificat) rolul nominal unic care prevede obligatii de plata individuale pe numele celor doi componenti ai familiei ,in cazul de fata sotul si respective sotia.
Daca pina aici poate inteleg ceva ,mai departe nu mai inteleg ; inspectorul a motivatat urgenta solicitarii "spageri" rolului comun prin posibilitatea nedorita ca sotia sa fie considerata restantiera,incepind cu 2007,si ulterior sa fie oblgata sa plateasca penalizari de intirziere pentru cota sa ( platita de altfel la timp prin intermediul sotului/rolului comun ) !!!
Doleanta mea este sa-mi spuneti :
-1 ) care este aceasta reglementare din 2007 si
- 2) daca este oblgatorie ( necesara ) aceasta separare, nu de alta dar,in cazul nostru, sintem prea batrini pentru a imparti ceva ce am facut de buna voie impreuna de atita amar de vreme.
Multumesc. George Stancu 10.01.2014
Buna ziua.
Incepind de acum trei ani SC-ul la care am 100 de actiuni,o firma importanta de asigurari, a inceput sa aibe profit si pe cale de consecinta repartizeaza dividende.
Am primit anual putin peste 400 de lei pentru (putinele mele) actiuni.
Mentionez ca sint pensionar din sistemul public,din 2007 cu venituri numai din pensie.Specific ca aceste actiuni le-am achizitionat cu ocazia constituirii acestei societati(parca prin 2005) si deci nu provin din "marea privatizare(cuponiada) din mandatul dl.N.Vacaroiu.
Intrbarea mea este daca trebuie sa achit si pentru acest venit cass , eu fiind asigurat prin Casa Natinala de Pensii care vireaza lunar si direct la Sanatate cei 5.5% din valoarea pensiei ce depaseste 740 lei.
In cazul cind trebuie platit cass si pentu acest venit din dividende poate aveti amabilitatea sa-mi spuneti :
- cum se calculeaza suma;
- cum se face plata si unde;
- cind se face aceasta plata avind in vedere ca dividendele,evident,se distribuie pentru profitul anului anterior.
Multumesc anticipat pentru lamuririle ce sigur se va gasii cineva de specialitate sa mi le transmita.
Cu stima.
George Stancu / 22.10.2013
Multumesc frumos ptr.raspunsurile dvs.promte si avizate. Sanatate
Buna ziua.Avind mai multe informatii contradictorii va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia completa incepind cu data cind indeplinesc virsta standard de pensionare. Mai concret :
- incepind cu 01.02.2008 sint pensionar cu pensie anticipata partiala cu stagiu complet de cotizare si 58 de luni inainte de pensionarea la limita de virsta (64 ani si 5 luni).De la acea data primesc o pensie diminuata cu 29%,fara a se fi inclus in calcul cota pentru studii superioare la zi si stagiul militar efectuat dupa studiile in cauza ;
- in data de 01.11.2012 indeplinesc virsta de pensionare la limita de virsta.
Pentru intregirea pensiei cu cota de diminuare mai sus amintita si introducerea cotei privind studiile si armata, ce trebuie legal si practic sa fac ? Sa transmit o solicitare in acest sens la casa de pensii a sectorului meu sau sa astept ca aceasta institutie sa faca modificarile de rigoare in mod automat,conform prevederilor legale ? Cu stima . George Stancu . Bucuresti.