avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate mozagabriele

Activitate mozagabriele

In instanta s-a cerut si achitarea cheltuielilor de judecata si a penalitatilor! Numai pentru ca avem niste aveocati de top, doamna avocata nu ne-a spus sa atasam chitanta pentru cheltuieli si nici procesul verbal al asociatiei in care se stabileste cuantumul penalitatilor. Asa ca prima instanta nu ne acordat si aceste cerinte. Numai strict plata datoriei, dar nici la aceasta nu a stabilit o data pana cand sa fie achitata (asa ca poate plati cand vor muschii lui). In consecinta am facut recurs pentru acordarea cheltuielilor de judecata si a penalitatilor (obligarea la plata acestora). Dar individul nici gand sa plateasca ceva!
Buna ziua!
As avea o intrebare referitor la un datornic catre asociatia de locatari.
Avem un locatar care din 01,01,2010 nu a mai platit un ban la asociatie. Consuma apa in nestire, caldura are la 4 camere asadar cheltuieli mari.L-am dat in judecata anul trecut in august. S-a dat o sentinta anul acesta in martie prin care il obliga la plata datoriei. Si atit. Nu tu cheltuieli de judecata, nu tu penalizari. Asa ca am facut recurs. Dar surpriza! Avem primul termen pentru recurs, ATENTIE: MARTIE 2013! OK! Si pana atunci, ce facem!?! Datoria se va mai mari cu cel puti 5000 RON (la ora actuala vorbim de o datorie de 10.000 RON + penalizari). Cheltuielile trebuie platite, dar din ce daca acest individ nu-si plateste partea. Fondul de rulment l-a papat tot. Intrebarea este : Cand se prescrie, daca se prescrie, datoria fata de asociatie a unui locatar??? Noi am suspectat faptul ca, datorita unor prieteni sus-pusi ai acestui individ, a intervenit si a amanat cat mai tarziu data recursului. Va multumesc anticipat pentru ajutor! Va doresc o zi buna tuturor!
Discuție restantier
Buna seara!
Avem la asociatia noastra de proprietari o situatie ciudata: avem un locatar cu o restanta de peste 4200 RON. OK! Nimic nou pana aici! Ii vom trimite somatii, iar daca nu v-a plati nici asa il vom actiona in instanta. Bun! Insa acest locatar are locuinta girata la o banca. Sa zicem ca ajungem in instanta, ce se intimpla daca asociatia cistiga? Ce v-a putea recupera din restante daca apartamentul este girat la banca? Locatarul consuma apa ca un nesimtit: 15 mc apa caldasi 6-8 mc de apa rece pe luna. Pana sa-l actionam in instanta, nu i se pot sigila contoarele de apa pentru a nu mai consuma atita apa pe care o platesc vecinii din bloc si nu el?? Ce masuri pot fi luate contra unui asemenea locatar??
Răspuns la discuția mama singura cu 3 copii
Sincera sa fiu nu stiu cit este venitul ei. Putin in orice caz in jur de 400-600 RON. Cei 1400 RON din cite am inteles eu sunt : pesia bunicii, salariul ei,alocatiile copiilor si ceea ce primeste de la tatal copiilor. In apartamentul in care locuiesc sunt 5 persoane: bunica, ea (mama) si cei trei copii.Oricum am sa o trimit pe ea la Primarie si la ASCO pentru a vedea de ce poate beneficia, dar am dorit in prealabil sa ma informez daca merita sa o trimit sau nu. Multumesc pentru interesul si sprijinul Dvs.
Răspuns la discuția mama singura cu 3 copii
Multumesc pentru interes!
Primeste de la tatal copiilor aprox.100 RON, caci si acela nu stiu pe unde lucreaza, are un venit mizer, mai plateste mai nu plateste. El nu sta cu ea si copiii.Ea lucreaza la o firma italiana de incaltaminte, dar e putin neindemanatica si nu prea cistiga. Stiti cum e la patronii italieni. Are noroc ca mai traieste bunica (mama ei) si ca mai are si aceea o pensie, altfel ar fi vai de ei. Acum au la intretinere datorii de 4200 RON
Răspuns la discuția mama singura cu 3 copii
Multumesc, am sa ma documentez! Vreau sa ajut aceasta femeie ptr.ca e batuta de Dzeu si copii aceia,doi dintre ei fiind la scoala au merite deosebite, merita un trai macar putin mai bun decat au in prezent.Ea nu se descurca si de aceea am considerat ca e frumos sa o ajut.
Buna seara!
Am si eu o intrebare. Am o cunostiinta (vecina cu soacra mea) care este mama singura (nu e casatorita si nici nu afost) a trei copii (12,10 si respectiv 5 ani). Impreuna cu bunica au un venit de 1400 RON pe familia compusa din ele doua si cei trei copii. As dori sa stiu ce fel de ajutor social poate primi aceasta mama singura care isi duce viata de azi pe maine plina de datorii?? De sprijin financiar poate sa obtina de la stat???Si unde trebuie sa apeleze, la asistenta sociala???? Stiam ceva de ajutor pentru familia monoparentala si alocatie complementara!?!
Răspuns la discuția numar persoane la intretinere
Cei de la asociatie sunt foarte OK.Pe perioada de vara imi calculeaza 3 persoane avind in vedere ca mai mult nu am sot pe acasa, decit ca il am. 2 persoane am fost trecute (eu si fata cea mica de 3 ani) in lunile iulie, august si septembrie, cind fata de 8 ani a fost la bunici. Mai mult, in luna august am fost plecate toate trei la mare ptr.doua saptamini. Nu cu asociatia am probleme. Problemele le am cu un vecin foarte "grijuliu" care, a facut o "cerere" catre asociatie prin care solicita sa fie trecute la apartamentul nostru 4 persoane, pentru ca suntem 4 in familie, fara a avea nici cea mai vaga idee despre legislatia ce reglementeaza acest lucru. Deci problema este vecinul binevoitor, nu asociatia. Iar eu doresc sa ma informez daca am procedat corect sau daca am gresit, si cu ce, pentru a putea (in momentul in care aflu despre cine e vorba, cererea fiind anonima) sa ma apar ca am procedat corect si sa-i dau peste nas respectivului.Multumesc.
Răspuns la discuția numar persoane la intretinere
Noi, din pacate, beneficiem de ajutorul de incalzire (deci avem venituri nete mici, eu fiind din mai in somaj). Pe perioada octombrie-martie, si anul trecut, si in acest an (2009-2010), platesc pentru 4 persoane tocmai pentru ca primesc acest ajutor la incalzire. Deci, 6 luni de zile platesc pentru sotul meu intretinere cu toate ca nu e acasa, cum am spus, doar 3-4 zile pe luna. Asa ca,ce as mai putea negocia cu presedintele de asociatie?As dori sa stiu numarul legii la care faceti si Dvs.referire, referitor la numarul de persoane.Multumesc.
Buna ziua! Am si eu o nedumerire. Sotul meu este sofer de tir pe curse externe.
Pe parcursul unei luni nu este acasa mai mult de 3-4 zile puse cap la cap, fiind mai mult plecat in cursa.Sunt obligata sa-l trec ca persoana la intretinere, avind in vedere ca sunt numai eu cu cele doua fete mai mult acasa? Pe perioada de vara fiica mea cea mare a fost la bunici,fiind acasa doar trei saptamini in total in toata vacanta de vara. Eu am scos-o de la intretinere pe aceata perioada. Am procedat gresit??? Stiam ca o persoana nu se trece la plata la intretinere doar daca sta mai mult de 15 zile dintr-o luna! Stiam gresit??Exista vreo reglementare legala in acest sens??? Va rog ,frumos, sa ma lamuriti in acest sens. Multumesc!