Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un angajat care are asiguare de viata la ING si doreste sa-i retin 60 lei lunar pe statul de plata (rata lunara a asigurarii de viata ) pe care sa-i virez catre asigurator. Precizez ca polita este incheiata intre angajat si ING (nu este o asigurare oferita de angajator. In ce temei legal (lege/articol) pot sa-i fac aceasta retinere si in ce baza ca si documente justificative? Multumesc!
Ce trebuie sa fac pentru a da in judecata un angajator ce refuza sa-mi achite drepturile salariale. Precizez ca am facut si sesizare la ITM. Cat ma costa un astfel de proces? Copia contractului, fisa postului, acte aditionale, fluturasii, demisia si decizia de incetare sunt suficiente?
cine imi poate spune in conditii i se poate imputa unui salariat - agent vanzari un retur de marfa de la un client( distributie preparate carne).
pentru un retur agentul intocmea o dispozitie pe care o inainta sefilor spre aprobare. daca returul era aprobat soferul care face livrarile mergea cu dispozitia semnata sa ridice marfe. ulterior agentul de vanzari ducea factura in rosu pe marfa expirata ridicata.
dupa incetarea contractului de munca, la efctuarea lichidarii- pe nota de lichidare apare o imputatie de 100 ron reprezentand contravaloare retur client X.
Este corect?