avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

Ce trebuie sa fac pentru a da in judecata un angajator ce refuza sa-mi achite drepturile salariale. Precizez ca am facut si sesizare la ITM. Cat ma costa un astfel de proces? Copia contractului, fisa postului, acte aditionale, fluturasii, demisia si decizia de incetare sunt suficiente?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
mserban78, utilizator
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 15:08, 12 August 2009
S-a intamplat sa fiu la ITM la Inspectorul de serviciu cand in fata mea era o dudie care dorea sa faca plingere pentru neprimirea drepturilor salariare. Raspunsul inspectorului a fost ca duduia sa se adreseze instantei de judecata pentru a-si cere drepturile salariale, argumentand ca daca ITM-ul merge la angajator si acesta ii spune ca nu are cu ce plati salariile nu-l poate constrange pe cand Judecatorul ii poate cere angajatorului sa vanda "un utilaj" pentru a achita salariile.
Oricum, e urata situatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare yasmina0506 yasmina0506 I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti. 1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata kat1975 kat1975 Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ralucacori ralucacori Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)