avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputatie retur marfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputatie retur marfa

cine imi poate spune in conditii i se poate imputa unui salariat - agent vanzari un retur de marfa de la un client( distributie preparate carne).
pentru un retur agentul intocmea o dispozitie pe care o inainta sefilor spre aprobare. daca returul era aprobat soferul care face livrarile mergea cu dispozitia semnata sa ridice marfe. ulterior agentul de vanzari ducea factura in rosu pe marfa expirata ridicata.
dupa incetarea contractului de munca, la efctuarea lichidarii- pe nota de lichidare apare o imputatie de 100 ron reprezentand contravaloare retur client X.
Este corect?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
mserban78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:13, 30 Iulie 2009
orice retinere din salariu, fara consimtamintul salariatului, prin care reprezentantul angajatorului considera ca salariatul i-a creat vreun prejuidicu, nu se poate realiza decat in baza unei hotarari judecatoresti.Decizia de imputare nu mai exista de la aparitia noului cod de munca, astfel incat ceea ce povestiti dvs. ca s-a petrecut, e nelegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea salariatilor anonim anonim Am o firma de distributie, iar agentii mei, angajati, emit facturi pe un anumit termen. Am avut probleme fiindca unul a plecat si a lasat in urma facturi ... (vezi toată discuția)
Retur marfa andr3y7 andr3y7 Buna ziua! Am o intrebare care cei avizati: in cazul in care vine clientul cu produsul (altul decat alimentar) la magazin sa il returneze si cere sa i se dea ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie agent vanzari adiflo adiflo Buna ziua, lucrez la o firma de distributie ca agent de vanzari si mi s-a retinut lunar din salariu 20% garantie, aproximativ 2 ani. Urmeaza sa demisionez, ... (vezi toată discuția)