avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate veracles.adrian

Activitate veracles.adrian

Buna ziua ,

In tara vecina (HU) stie cineva modalitatea de inregistrare a PFA - Romanesti ,( self -employed (UK) ) care este , care sunt conditiile de inregistrare , de depundere a declaratiilor, etc, sau daca stiti vreo firma care se ocupa de inregistrarea lor ?

Si daca reusesti sa te inregistrezi poti activa in RO?

Eu am gasit pe un site [ link extern ]

ce scrie despre PFA (HU).
Răspuns la discuția Indemnizatie CCC
Dar limita maxima tot 4000 ron este dupa aplicarea diminuarii cu 15%???

De ex eu am venit net lunar peste 5500 ron (PFA + salar), din venitul asta se aplica 85% (4675 ron) dar nu mi se da mai mult de 4000 ron, din cei 4000 ron se scade 15% , e corect?

Contractul colectiv de munca la nivel national stabileste la articolul 61, alineatul care sunt (1) evenimentele deosebite in familie sau pentru alte situatii, pentru care se acorda concediu platit:
- casatoria unui copil - 2 zile;

www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc pentru sfaturi.
mi-am notat si o sa am foarte mare grija.
O sa incerc sa merg cu un avocat.

multumesc inca odata.

o zi valoroasa,
adrian
Salut,

De curand am fost sa vizitez un bloc nou de locuinte si am pus ochi pe un apartament. (in pret intra si un loc de parcare)
Propietarul ma intreaba cum vreau sa il achititionez:
- 1.cash
- 2.banca
-- 2.1. programul "prima casa"
-- 2.2. prin credit ipotecar
- 3. direct la el. (un avans "consisten " si diferenta in rate pe 6 ani fara dobanda ).

Eu i-am zis ca as vrea pct.3.

Acum eu cer cateva sfaturi de la voi.

Ce pasi trebuie sa fac (ce fel de contracte, cum sa procedez, ce acte sa ii cer, ce trebuie sa fie specificat in contracte, cum sa procedez si cu locul de parcare, etc)

Orice sfat, sugestie, exemple, etc. imi sunt de ajutor.

Va multumesc. :worthy: