avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate CATY22

Activitate CATY22

CATY22 a scris:

si inca ceva...daca am un bilet la ordin refuzat, trebuie sa-l investesc sa ma pot inscrie la masa credala? sau ma inscriu pur si simplu si duc biletul ca dovada a creantei mele.?????

multumesc!

si scuze ca insist cu problemele mele.
Răspuns la discuția contract v-c
ISI MAI DA CINEVA CU PAREREA? OARE AR FI LEGALA O ASTFEL DE CLAUZA? SI POATE VINDE MARFA INTRE TIMP?

Multumesc!
si inca ceva...daca am un bilet la ordin refuzat, trebuie sa-l investesc sa ma pot inscrie la masa credala? sau ma inscriu pur si simplu si duc biletul ca dovada a creantei mele. multumesc!
am solicitat informatii dar se daui in 5 zile, insa una din societati, am vazut pe internet ca e in dizolvare. In cazul dizolvarii nu trebuie sa ma anunte si pe mine? (Cum ramane cu marfa neplatita luata de la mine?)

Si inscrierea la masa credala, cum se face? Cu o cerere la judecatorie? Daca e din alt oras, o pot trimite prin posta la judecatoria(sau la tribunalul comercial???) de la sediul firmei8 respective?
Răspuns la discuția contract v-c
Bun, dar in acest caz, societatea respectiva, poate vinde marfa care o ia de la mine? daca eu ii prevad ca i se transfera dreptul doar la plata integrala a marfii?

Si la o adica, daca nu-mi plateste, inseamna ca pot merge sa-mi iau marfa inapoi? pur si simplu? asta in situatia in care n-a vandut-o deja, cand nu mai am ce lua...dreptul de retentie nu se aplica aici?
Ce trebuie sa fac in acest sens si cat costa?
Discuție contract v-c
Intr-un contract de vanzare-cumparare, pot sa pun o clauza prin care sa prevad ca daca nu-mi plateste, ii pot lua marfa inapoi? sau asta se face numai cu acordul instantei?!
Buna,

Spuneti-mi si mie, va rog, cum pot afla daca o firma e in lichidare sau nu? Am auzit ca firma care mi-e datoare e in lichidare, am un bilet la ordin refuzat, l-am investit, dar nu stiu daca voi mai avea ce sa execut. Si ce trebuie sa fac daca a intrat in lichidare? Multumesc!
BUNA,

Care este termenul de prescriptie al biletului la ordin? cel general de 3 ani? :(

Multumesc
Răspuns la discuția Problema tva
Am terminat jumatate din bloc, acesta e stadiul d-na Claudia. Va referiti ca as putea sa-mi decontez cheltuieli?!