avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract v-c
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract v-c

Intr-un contract de vanzare-cumparare, pot sa pun o clauza prin care sa prevad ca daca nu-mi plateste, ii pot lua marfa inapoi? sau asta se face numai cu acordul instantei?!
Cel mai recent răspuns: fany22 , utilizator 10:51, 29 Iulie 2009
Da.
Eventual puteti formula o clauza prin care precizati ca transferul dreptului de proprietate asupra marfii are loc doar la data platii integrale a acesteia.
Bun, dar in acest caz, societatea respectiva, poate vinde marfa care o ia de la mine? daca eu ii prevad ca i se transfera dreptul doar la plata integrala a marfii?

Si la o adica, daca nu-mi plateste, inseamna ca pot merge sa-mi iau marfa inapoi? pur si simplu? asta in situatia in care n-a vandut-o deja, cand nu mai am ce lua...dreptul de retentie nu se aplica aici?
ISI MAI DA CINEVA CU PAREREA? OARE AR FI LEGALA O ASTFEL DE CLAUZA? SI POATE VINDE MARFA INTRE TIMP?

Multumesc!
eu zic ca nu poate vinde marfa, daca dr. de proprietate nu s-a transferat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate in materie comerciala ContSters57637 ContSters57637 In cazul in care intr-un contract plata se face la termen si se mentioneaza ca dreptul de proprietate se transfera la momentul platii integrale a marfii, ... (vezi toată discuția)
Falimentul si garantia mobiliara ENGFULL ENGFULL cum trebuie procedat in cazul in urmatoarea speta debitorul este declarat in faliment creditorul are facturi emise si neincasate de 70.000 Euro , pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie crysstianno crysstianno Pot sa inserez intr-un contract de prestari servicii referitor la dreptul de retentie - daca beneficiarul dreptului de retentie poate vinde marfa daca ... (vezi toată discuția)