avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dreptul de retentie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dreptul de retentie

Pot sa inserez intr-un contract de prestari servicii referitor la dreptul de retentie - daca beneficiarul dreptului de retentie poate vinde marfa daca cealalta parte nu si-a indeplinit obligatia contractuala?
Cel mai recent răspuns: crysstianno , utilizator 17:03, 5 Mai 2014
aici depinde un pic de ce se vinde - daca este bun individual determinat sau bun de gen.

puteti mentiona ca transferul de proprietate se face cu ocazia platii bunului. Eu cred ca mai bine ar fi sa specificati clar o sanctiune care se aplica daca nu se plateste la termen (gen - penalitati sau chiar restituirea bunului)
vladfesan a scris:

aici depinde un pic de ce se vinde - daca este bun individual determinat sau bun de gen.

puteti mentiona ca transferul de proprietate se face cu ocazia platii bunului. Eu cred ca mai bine ar fi sa specificati clar o sanctiune care se aplica daca nu se plateste la termen (gen - penalitati sau chiar restituirea bunului)

Este vorba de un contract de prestari servicii, societatea care presteaza serviciil doreste sa vinda marfa celeilalte parti daca nu plateste intr+un anumit timp.
este vorba de servicii de warehousing, debitorul tine marfa in depozitul creditorului, daca debitorul nu plateste, creditorul sa poata vinde marfa respectiva. e legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avizare trimisa prin email neprimita lucian1985 lucian1985 Buna ziua Mi-a venit un transport pe mare ceea ce necesita descarcarea marfii in depozit.Firma de transport zice ca mi-a trimis avizare de descarcare in ... (vezi toată discuția)
Contract v-c CATY22 CATY22 Intr-un contract de vanzare-cumparare, pot sa pun o clauza prin care sa prevad ca daca nu-mi plateste, ii pot lua marfa inapoi? sau asta se face numai cu ... (vezi toată discuția)
Drept de retentie crostrade crostrade firma noastra are un contract de depozitare cu o firma de servicii logistice. In contract este prevazut dreptul de retentie asupra marfii depozitate in cazul ... (vezi toată discuția)