Buna seara,
As dori sa stiu cum se desfasoara exact licitatia pentru achizitionarea unui imobil executata silit. In Publicatia de vanzare se precizeaza ca persoanele interesate trebuie sa depuna cautiunea de 10% din pretul de pornire si, pana la data licitatiei, sa depuna o oferta.
Intrebarea mea de fapt este daca, in situatia in care sunt mai multi ofertanti, imobilul este adjudecat celui care a depus o oferta mai buna pana la termenul de desfasurare al licitatiei sau exista posibilitatea ca acesta s-o imbunatateasca si in timpul licitatiei? Nu stiu daca am fost foarte clara.
Multumesc mult foarte raspuns.
Da, este un credit ipotecar si, stiu, imi va fi executata locuinta. Timp de un an am facut toate eforturile pentru a putea plati, dar acum, in conditiile in care rata lunara (in CHF) imi depaseste cu 35% venitul, nu mai am nici o sansa. Am incercat si varianta rescadentarii, dar banca nu-mi oferea decat o perioada de gratie de 6 luni numai pentru principal (care reprezinta doar 40% din total rata) si asta in conditii destul de dure (gen cesionarea tuturor veniturilor prezente si viitoare in favoarea bancii etc).
De aceea sunt ingrijorata ca mi s-ar putea bloca total contul de salariu, ramanand si fara posibilitatea de a locui cu chirie.
Nu am primit nici o notificare ca urmeaza executarea, dar mi s-a spus de la banca ca, in momentul in care intarzierea este de 90 de zile, in a 91- a zi se declanseaza procedura. (platind mai putin, s-au acumulat pana la urma restante care reprezinta 3 rate).
Din pacate, datorita faptului ca nu am mai putut plati ratele pentru un credit de consum garantat cu ipoteca pe apartament, de marti, avand trei rate restante, se va declansa procedura de executare silita.
Intrebarea mea este cand se va pune proprire pe salariu? Citind in posturile anterioare, am vazut ca au fost situatii in care s-a blocat integral contul in care era virat salariul, ori, mie asta nu mi-ar mai lasa nici posibilitatea de a plati o chirie, fiind singura din familie care are venit.
Totodata, as vrea sa intreb daca este reglementat undeva ca executarea silita se face dupa 90 de zile de restanta, pentru ca in contractul meu de credit nu este precizat numarul de zile de intarziere care poate declansa aceasta procedura.
Va multumesc.
Administratorul asociatiei noastre a delapidat o suma foarte mare de bani, motiv pentru care a fost reclamat la politie. Momentan, acesta nu mai are nici o sursa de venit iar apartamentul pe care il detine este ipotecat in favoarea unei banci, in urma obtinerii unui credit.
Intrebarea mea este daca, pentru a putea recupera acesti bani, ar putea fi obligati si alti membri ai familiei sa plateasca? (ma refer la sotia lui, care realizeaza venit).
Va multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.
S-ar parea ca, pana la urma, trebuie sa fac un drum (sau mai multe) pentru a rezolva problema. Nu se poate doar printr-o procura, nu?
As vrea sa stiu cum as putea radia o masina care a apartinut tatalui meu si care a decedat acum 2 ani?
Mentionez ca autoturismul a fost achizitionat pe vremea cand inca mai traia mama, ulterior tatal meu recasatorindu-se.
Masina a ramas in continuare la sotia tatalui meu, dar nefiind in stare de functionare si nici reparabila, am decis sa o predam la Remat pentru a o putea radia si pentru a evita sa platim un impozit inutil.
Problema este ca nu am facut niciun fel de acte (mai am o sora) si as dori sa aflu care este metoda cea mai simpla de a rezolva aceasta problema (locuim la sute de km distanta una de cealalta - eu, sora si sotia tatalui meu)
Va multumesc.
Buna ziua,
Daca un cuplu nu a avut copii, cine are dreptul sa mosteneasca apartamentul pe care l-a avut acesta in proprietate si in ce cota, daca fiecare dintre soti mai are doi frati in viata dar si nepoti, copiii a doi frati decedati anterior lor?