avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand se pune proprire pe salariu/cont?
Discuție deschisă în Executare silită

Cand se pune proprire pe salariu/cont?

Buna seara,

Din pacate, datorita faptului ca nu am mai putut plati ratele pentru un credit de consum garantat cu ipoteca pe apartament, de marti, avand trei rate restante, se va declansa procedura de executare silita.
Intrebarea mea este cand se va pune proprire pe salariu? Citind in posturile anterioare, am vazut ca au fost situatii in care s-a blocat integral contul in care era virat salariul, ori, mie asta nu mi-ar mai lasa nici posibilitatea de a plati o chirie, fiind singura din familie care are venit.
Totodata, as vrea sa intreb daca este reglementat undeva ca executarea silita se face dupa 90 de zile de restanta, pentru ca in contractul meu de credit nu este precizat numarul de zile de intarziere care poate declansa aceasta procedura.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alarisa , utilizator 10:05, 19 Iulie 2010
Buna seara!
pai din ce spuneti..este un credit ipotecar...aveti grija...ca executarea e posibil sa aiba ca obiect imobilul si nu salariul!
De unde stiti ca veti fi executat de marti?
Ati primit somatie, ati fost notificat?
Da, este un credit ipotecar si, stiu, imi va fi executata locuinta. Timp de un an am facut toate eforturile pentru a putea plati, dar acum, in conditiile in care rata lunara (in CHF) imi depaseste cu 35% venitul, nu mai am nici o sansa. Am incercat si varianta rescadentarii, dar banca nu-mi oferea decat o perioada de gratie de 6 luni numai pentru principal (care reprezinta doar 40% din total rata) si asta in conditii destul de dure (gen cesionarea tuturor veniturilor prezente si viitoare in favoarea bancii etc).
De aceea sunt ingrijorata ca mi s-ar putea bloca total contul de salariu, ramanand si fara posibilitatea de a locui cu chirie.

Nu am primit nici o notificare ca urmeaza executarea, dar mi s-a spus de la banca ca, in momentul in care intarzierea este de 90 de zile, in a 91- a zi se declanseaza procedura. (platind mai putin, s-au acumulat pana la urma restante care reprezinta 3 rate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta credit ipotecar nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema. Am un credit ipotecar in CHF in derulare la care inregistrez restante. Nu pot sa afirm ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita gta2008 gta2008 la banca avem 2 credite - unuk ipotecar (ipoteca de gradul 1) si altul de nevoi personale cu ipoteca(ipoteca de rang II) pe acelasi apartament, daca banca ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita credit ipotecar dacianloi dacianloi Buna ziua, In anul 2005 am contractat un credit ipotecar. Intrind in incapacitate de plata am fost nevoit sa intrerup plata ratelor. Ultima plata a fost ... (vezi toată discuția)