avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta credit ipotecar

Buna seara,

Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema.
Am un credit ipotecar in CHF in derulare la care inregistrez restante. Nu pot sa afirm ca Banca la care am creditul nu a dat dovada de deschidere, pt. ca beneficiez de o a doua restructurare, avand o rata lunara de 140 de franci.
Problema este ca luna trecuta, cu cinci zile inainte a plati rata, mi-a murit tatal si am ramas fara bani. Am luat legatura cu cei de la departamentul de colectare, dar dupa vreo trei instiintari, am primit o notificare prin care mi se aduce la cunostiinta ca, daca in termen de 15 zile( care au trecut) nu platesc, vor incepe procedurile de executare silita.
O alta problema o mai reprezinta si faptul ca nici luna aceasta nu pot sa achit rata,
pt. ca nu ma inteleg la mostenire cu fratele meu care va deschide proces, iar eu trebuie sa am bani pt. avocat.
Stiu ca pt. toti romanii este o perioada dificila, nu numai pt. mine, iar evenimentul nefericit din viata mea nu este o scuza ca sa nu-mi achit datoriile. De platit, nu pot decat luna viitoare. Sa-i sun la nr. de telefon pe care l-au lasat pe notificare si sa-i rog sa ma pasuiasca pana luna viitoare? Va incepe executarea silita pt. doua luni de intarziere? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:15, 16 Mai 2011
in contractul dvs scrie in mod precis cand se poate declara creditul exigibil. scadent anticipat, urmand sa inceapa executarea.
verifiocati daca e vorba de un termen de 30, 60, 90 de zile sau mai mult ... si da, luati legatura cu cei de la banca, trimiteti-le certificatul de deces al tatatului (poate vor lua in considerare situatia dificila in care va aflati).
In niciun caz, "pasuirea" de care doriti sa beneficiati nu se face telefonic. Asadar, mergeti la banca cu o notificare scrisa in care precizati ca este vorba de un deces in familie, la care atasati o copie a certificatului de deces al tatalui. Declararea creditului exigibil se face dupa ce debitorul a inregistrat restante succesive, intr-un interval de 90 de zile, deci trei rate restante. Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, banca va va solicita sa achitati penalitati de intarziere. Asadar, dvs va veti realiza bugetul de venituri si cheltuieli pentru urmatoarea perioada, dar, nu omiteti sa mergeti la banca si sa inregistrati notificarea de care v-am spus. Iar, o executare de garantie la un credit ipotecar, nu este de facut intr-o luna, intrucat exista o procedura care trebuie respectata. Oricum, incercati sa nu ramaneti cu mai mult de trei rate restante, caci, riscati sa pierdeti imobilul. Succes si condoleante...........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se pune proprire pe salariu/cont? alarisa alarisa Buna seara, Din pacate, datorita faptului ca nu am mai putut plati ratele pentru un credit de consum garantat cu ipoteca pe apartament, de marti, avand trei ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar declarat scadent anticipat caef caef Buna ziua.Am urmatoarea situatie. Am un credit ipotecar la care am intarziat cu plata lunii decembrie 2019.In situatia in care termenul scadent este 27(azi) ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale cu ipoteca declarat scadent anticipat oana180282 oana180282 Buna ziua! Pe scurt problema mea consta in faptul ca am inregistrat 4 rate restante la un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat cu Banca ... (vezi toată discuția)