avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit ipotecar declarat scadent anticipat
Discuție deschisă în Executare silită

credit ipotecar declarat scadent anticipat

Buna ziua.Am urmatoarea situatie. Am un credit ipotecar la care am intarziat cu plata lunii decembrie 2019.In situatia in care termenul scadent este 27(azi) (atunci ar fi cele 90 de zile de intarziere )si eu fac plata pe data de 30,poate fi declarat creditul scadent.in conditiile in care am solicitat in scris bancii o amanare pana la data de 31,data fiind situatia de fata,cu aceasta pandemie de covid19.?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:58, 28 Martie 2020
La 90 de zile de neplată creditorul poate declara scadența anticipata, și apoi trecerea la executare silită. Legal nu puteți obliga banca creditoare să vă mai păsuiască până pe data de 30, dacă cele 90 de zile se împlinesc în data de 27.

Acum rămâne de văzut ce va hotărî banca, dar să nu vă surprindă faptul că s-ar putea să treacă la executare silită.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta credit ipotecar nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema. Am un credit ipotecar in CHF in derulare la care inregistrez restante. Nu pot sa afirm ca ... (vezi toată discuția)
Termen executare silita pentru credit prima casa balaceanud balaceanud Buna ziua In 2010 am luat un credit prima casa pentru un apartament de 2 camere in constanta. S-a intamplat acum sa intarzii sa platesc o rata si cind am ... (vezi toată discuția)
Hello pe fondul pandemiei care a inceput in 2019, salariul meu ... SilviaAndreeaStoica SilviaAndreeaStoica Hello Pe fondul pandemiei care a inceput in 2019, salariul meu a cunoscut o fluctuatie care s-a tradus prin intarziere plata rate bancare. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)