avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen executare silita pentru credit prima casa
Discuție deschisă în Executare silită

Termen executare silita pentru credit prima casa

Buna ziua

In 2010 am luat un credit prima casa pentru un apartament de 2 camere in constanta. S-a intamplat acum sa intarzii sa platesc o rata si cind am fost la banca mi s-a zis ca la 30 de zile de neplata, banca va trimite dosarul direct la fondul de investitii (de frica sa nu piarda garantarea au zis ei) si nu o sa mai pot opri executarea silita nici daca a doua zi am banii de rata.
Eu stiam din ziarele din 2010 ca trebuie legal 90 de zile inainte ca banca sa aibe dreptul sa inainteze dosarul pentru executare silita.
Acum mi s-a zis ca 90 de zile e pentru credit normal si 30 de zile pentru prima casa.
Va rog sa imi spuneti care e legea. daca nu platesc 30 de zile incepe executarea silita la creditul prima casa?
Cel mai recent răspuns: balaceanud , utilizator 15:05, 19 Decembrie 2013
Buna ziua,

Nu exista nicio lege. Bancile pot incepe executarea si a doua zi de neplata, dupa scadenta, daca in contractul de credit nu se prevede altceva.
Faptul ca bancile nu procedeaz aasa, nu inseamna ca ar fi o lege care sa ii olbige sa nu o faca.
Incercati sa va respecati in termen obligatiile de plata.

Probabil ca vi s-a zis asa ca sa fiti speriat, nu am auzit sa se procedeze in acest mod si sa se treaca la executare dupa 30 de zile.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
In contractul de imprumut cu banca scrie asa:
citez:

6. Cazuri de neindeplinire a obligatiilor asumate
6.1 Oricare din urmatoarele cazuri pot fi considerate cazuri de neindeplinire a Obligatiilor asumate si pot duce la declansarea prezentei Facilitati ca fiind scadenta anticipat si exigibila: a) intarzierea mai mare sau egala cu 60 de zile la rambursarea principalului.

Inseamna ca aveti deja raspunsul. Inainte de trecerea unui termen de 60 de zile de la scadenta, nu au voie sa declare scadenta anticipata si sa treaca la executarea silita. Pot , eventual sa treaca doar la executarea silita a creantei reprezentand rata ajunsa la scadenta si neplatita.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar declarat scadent anticipat caef caef Buna ziua.Am urmatoarea situatie. Am un credit ipotecar la care am intarziat cu plata lunii decembrie 2019.In situatia in care termenul scadent este 27(azi) ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu rate la banca?este posibil? cppb cppb Buna ziua. Am o nelamurire: as dori sa plec cu sotul din tara dar el are un credit la banca de nevoi personale luat inaintea casatoriei in urma caruia a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie termen - contestatie executare vali70 vali70 In anul 2008 am luat un credit de la un IFN la care nu am platit decat 2 rate - nu am vrut sa mai platesc deoarece au marit rata si cand le-am cerut ... (vezi toată discuția)