avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are drept la mostenirea apartamentului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are drept la mostenirea apartamentului?

Buna ziua,
Daca un cuplu nu a avut copii, cine are dreptul sa mosteneasca apartamentul pe care l-a avut acesta in proprietate si in ce cota, daca fiecare dintre soti mai are doi frati in viata dar si nepoti, copiii a doi frati decedati anterior lor?





Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 14:21, 15 Iulie 2009
daca nu exista mostenitori rezervatari in viata,sot supravietuitor, descendenti si ascendenti, vor mosteni rudele cele mai apropiate in grad de defunct, in ordinea gradului de rudenie deci, fratii si nepotii de frate .nepotii pot veni prin reprezentare la mostenirea parintilor lor decedati( daca acestia nu au decedat anterior cuplului defunct).
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)