avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Activitate 24-ZZZ

Activitate 24-ZZZ

Răspuns la discuția Precontract de vanzare-cumparare
Multumesc mult, dl.av.Alberto Kurtyan!
Societatea respectiva a propus incheierea unui astfel de antecontract de vanzare-cumparare, ba chiar datat inainte de a cere ONRC dizolvarea. Este posibil? Dar mai ales, este legal? Sau acum, este legal sa incheiem un astfel de contract in situatia in care se afla firma?
Sau poate aveti o alta solutie pentru mine pentru ca sunt ferm hotarata sa iau acest apartament.
Cert este ca vanzare simpla nu se poate face la notar pentru k solicita certificatul de stare al firmei si clar acolo se vede ca e in insolventa. De altfel, dosarul a fost si pe rolul Tribunalului Calarasi.
Multumesc anticipat!
Buna seara!
Puteti sa-mi spuneti cert daca, in situatia in care exista un precontract de vanzare-cumparare a unui imobil aflat in proprietatea unei societati impotriva careia Registrul Comertului a solicitat procedura de dizolvare pentru ca nu s-a depus bilantul timp de cel putin 2 ani, acest precontract este in continuare valabil? Adica societatea mai poate vinde acest imobil?
In speta, eu sunt potentialul cumparator si vreau sa gasesc o solutie de achizitionare a acestui imobil, evident pe cale legala.
Daca ma puteti ajuta cu sfaturi si solutii, ar fi minunat!
Multumesc anticipat
Tot caut apartamentul care sa-mi convina si la pret si la pozitie si dintre toate cele vizitate, asta este cel mai potrivit.
Ma gandesc ca daca vor demara actele in instanta, se vor mai lamuri cat de cat
Oricum, notarul nu m-ar primi decat cu toate actele in regula, deci nu cred ca as avea cum sa iau plasa, nu?
Dar ce acte trebuiesc in general din partea vanzatorului, adica firma?
Buna seara!
Sunt recunoascatoare ca pot sa ma adresez pe acest forum pentru a primi lamuriri.
Este vorba despre un apartament pe care vreau sa-l cumpar de la o firma al carei administrator este de natie italiana.
Din terte discutii, am inteles ca aceasta firma nu si-a depus bilantul anual (parca) si ca Registrul Comertului ar fi cerut sa intre in insolventa. Nu prea ma pricep la chestii d-astea#-o, poate tocmai d-aia imi este si greu sa va explic ce si cum.
Mi s-a spus ca intai trebuie sa faca o actiune in instanta, apoi pot lua apartamentul pe cale legala.
Va rog din suflet sa ma invatati cum trebuie sa procedez, ce acte trebuie sa prezinte in acest moment firma pentru a putea vinde apartamentul, cam cat ar trebui sa astept pentru a se finaliza totul si daca am certitutinea ca, asteptand sa cumpar apartamentul, nu astept degeaba. N-as vrea sa ma trezesc spunandu-mi-se, stiti, nu puteti cumpara apartamentul datorita situatiei juridice a acestuia.#-o
Multumesc anticipat!:worthy:
Da, voi achita rata chiar din contul in care parintii mei mi-au depus suma de bani donata special pentru aceasta rata.
Multumesc din suflet. Astept in continuare sfaturi, daca mai aveti rabdare cu mine.
Ca raspuns, va spun ca mama mea are venitul suficient de mare pentru acoperirea ratei mele lunare, eu la fel, ambele venituri se primesc pe card prin virament bancar efectuat de unitatea angajatoare, sotul meu avand o firma de unde castiga ceva mai mult decat mine.
Nu stiu la ce anume va referiti cand spuneti rigoare privind respectarea unor reguli pana la achitarea ratelor. Eu sunt total dispusa sa respect anumite reguli ce se impun spre siguranta actului incheiat.
Oricum, mama mea are posibiltatea sa vireze rata lunara chiar din contul ei deschis la banca unde are cardul de salariu si evident va pastra orice dovada in acest sens.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
Multumesc.
Ma voi duce cu parintii mei la notariat pentru incheierea unui act prin care ei se obliga sa-mi plateasca lunar aceasta suma de bani (banuiesc ca notarul stie ce fel de act trebuie, cum se intituleaza etc). Sper doar ca acest act sa fie irevocabil si sa nu am vreo surpriza neplacuta peste ani si ani ... "la o adica".
Daca mai aveti sfaturi, va rog din suflet sa mi le acordati. Eu zilnic accesez acest forum tocmai pentru ca am incredere in dumneavoastra.
Multumesc din suflet pentru timpul acordat.
rarespopa a scris:

Concluzie: Trebuie sa gasiti o metoda de a plati ratele la apartament din venituri care sunt exceptate de la regula comunitatii de bunuri a sotilor indicate de art. 31 Cod.Fam. Eu v-am sugerat solutia de la pct. b al art. 31 Cod.Fam. Si inca ceva pentru platile respective trebuie sa aveti dovezi scrise deoarece comunitatea de bunuri se prezuma si dumneavostra trebuie sa demonstrati contrariul.

Multumesc tuturor pentru sfaturi!
:help:
Acum vin si va intreb cum se procedeaza scriptic si faptic pentru ca mama mea sa imi faca donatie o suma pentru a plati lunar rata la banca pana la finalizarea contractului de ipoteca. Inutil este sa mai precizez ca toata procedura trebuie sa fie irevocabila.
Mentionez ca ambii parinti ai mei au posibilitati financiare de donatie (amandoi realizeaza venituri evidentiate in carnetele lor de munca).
Sau poate sa intreb banca daca as putea cumva preda contractul de ipoteca (ca si in cazul unui leasing), deci eu sa nu mai am nicio treaba cu acest contract, pur si simplu il ia altcineva cu tot cu titlu de proprietate.
Imi cer scuze daca sunt un pic mai pisaloaga sau insistenta, dar credeti-ma ca problema aceasta ma macina si regret acum ca nu am luat apartamentul din start pe numele parintilor mei sau ca nu am facut schimbarea proprietarului inainte de casatorie.

Va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat!:worthy:
Multumesc pentru raspunsuri.
Ma mai gandeam ca exista posibilitatea transferului de proprietate asupra imobilului. In acest sens, am cerut bancii creditoare schimbarea proprietarului si, neoficial, se poate, insa urmeaza sa primesc in scris clar ce si cum. Taxele ar fi cam de 2000 lei la notariat.#-o
M-ar interesa daca aceasta ar putea fi o cale de rezolvare sigura si irevocabila si daca ar mai avea vreun efect benefic atata timp cat schimbarea proprietarului se face la 3 luni de la casatoria mea.
Inca o data, va multumesc din suflet pentru timpul acordat si pentru promptitudinea de care ati dat dovada.

PS: Multumirile sunt valabile si pentru avokitten.:)
Buna seara!
Ma bucur sa ma alatur formului acestui site. Este o idee excelenta cu atat mai mult cu cat sfaturile vin din partea unor persoane avizate pe care te poti baza.
Supun atentiei celor documentati urmatoarea situatie:
In urma cu 4 ani, am cumparat prin credit ipotecar un apartament. Creditul ipotecar isi are finalitate in anul 2017.
Intrucat anul acesta m-am casatorit, vreau sa stiu cat mai repede posibil daca, faptul ca plata restului de rate se face in timpul casatoriei, da vreun drept sotului asupra apartamentului in situatia unui eventual divort.
Ma ingrijoreaza teribil aceasta problema pentru ca am muncit foarte mult pentru achizitionarea si amenajarea apartamentului meu si n-as vrea sa ma trezesc ca mai are drept asupra lui si altcineva, chiar daca acel altcineva este chiar sotul meu.
Mentionez ca voi face o imputernicire la banca pe numele mamei mele pentru a plati ea ratele (din banii mei, clar), astfel ca va aparea pe chitanta ca a achitat rata mama mea, nu eu; asta ca sa nu se zica ulterior ca salariul meu s-a dus pe casa care e tot a mea.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat cert si mai ales sigur si legal, il asigur de toata consideratia mea.
Cu multumiri,