rarespopa a scris:
Concluzie: Trebuie sa gasiti o metoda de a plati ratele la apartament din venituri care sunt exceptate de la regula comunitatii de bunuri a sotilor indicate de art. 31 Cod.Fam. Eu v-am sugerat solutia de la pct. b al art. 31 Cod.Fam. Si inca ceva pentru platile respective trebuie sa aveti dovezi scrise deoarece comunitatea de bunuri se prezuma si dumneavostra trebuie sa demonstrati contrariul.
Multumesc tuturor pentru sfaturi!
:help:
Acum vin si va intreb cum se procedeaza scriptic si faptic pentru ca mama mea sa imi faca donatie o suma pentru a plati lunar rata la banca pana la finalizarea contractului de ipoteca. Inutil este sa mai precizez ca toata procedura trebuie sa fie irevocabila.
Mentionez ca ambii parinti ai mei au posibilitati financiare de donatie (amandoi realizeaza venituri evidentiate in carnetele lor de munca).
Sau poate sa intreb banca daca as putea cumva preda contractul de ipoteca (ca si in cazul unui leasing), deci eu sa nu mai am nicio treaba cu acest contract, pur si simplu il ia altcineva cu tot cu titlu de proprietate.
Imi cer scuze daca sunt un pic mai pisaloaga sau insistenta, dar credeti-ma ca problema aceasta ma macina si regret acum ca nu am luat apartamentul din start pe numele parintilor mei sau ca nu am facut schimbarea proprietarului inainte de casatorie.
Va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat!:worthy: