Servus.Interesanta si mai ales UTILA trimiterea dvs:„consultati codul civil, legea protectiei chiriasilor, legea locuintei. veti vedea ca sunt separate foarte clar cheltuielile pe care trebuie sa le suporte chiriasul si cele pe care trebuie sa le suporte proprietarul. daca nu cunoasteti legile va va fi foarte greu sa iesiti cu bine din aceasta problema.”DOCUMENTATA,DA...Daca ar fi fost„facila”INTELEGEREA/INTERPRETAREA acestora,ce rost ar mai fi avut„intrebarea”aici(forum)???Personal,am exprimat„o solutie”(mai putin DOCUMENTATA/PROFESIONISTA,academica).Ori,poate cineva intelege altfel(eronat)„rolul” acestui FORUM...CONCLUZIA dvs.este insa foarte„ok”:„daca nu cunoasteti legile va va fi foarte greu sa iesiti cu bine din aceasta problema.”No comment!!!Cu acelasi RESPECT...
Buna,
Solutia sigura este Asigurarea, pt ca agentia de asigurari va cerceta si gasi motivul, cei direct raspunzatori vor plati in final. Agentiile de asigurari nu pierd niciodata si daca toata problema apare de la vecinul "dragut" se va linisti dansul dupa ce va fi pus la plata!
INSA atentie fff mare la incheierea politei de asigurari ...nu mentionati din start problemele actuale, nu veti gasi nici o asigurare care sa preia cu buna stiinta asemenea situatii. Adresati va agentiei de asigurari cu aceasta problema abea dupa cateva saptamani - 2 lun,i de la inceierea politei ca sa nu aveti surpriza de a nu va fi rezolvata problema.
Mult succes si un an nou cu rezolvari!
Servus.Solutia SIGURA???Exista doar intentia de a fi„avocatul divolului”?Altfel,in„solutia dvs.”sunt cel putin 2(doua)contradictii:atat in„termeni cat si in rationament”.Este adevarat faptul ca„Agentiile de asigurari” NU PREA PIERD PROCESE(cred ca la asta v-ati gandit)...Asta in cazul fericit in care se ajunge acolo.La fel de adevarat este si faptul ca„agentia va cerceta si gasi motivul”...Pe parcursul cercetarilor„este posibil”ca acest„truc”sa fie descoperit si mult mai usor de„combatut”(„ascunderea”,cu BUNA STIINTA,situatiei REALE:probleme la hidroizolatia imobilului si evident cu vecinul)-NULITATEA contractului de asigurare!!!Societatea de Asigurari NU„are obligatia”(prin contract)de a„presta”pt.dvs.„servicii”de acest gen...In acel moment sunteti fff.aproape de„altceva”,mai GRAV(poate declaratii mincinoase,inselaciune in conventii...).Personal,NU„recomand”nimanui„aceasta varianta”(poate,uneori,CASTIGATOARE).Anterior,exista„solutia sigura”:„deducerea cheltuielilor din chirie”...
Servus.De ceva timp am„un litigiu”cu unul dintre proprietarii aceluiasi imobil(bloc)care„a optat”pt.receptionarea programelor tv.cu ajutorul unui echipament INDIVIDUAL tip„antena satelit”montat insa PE TERASA BLOCULUI(spatiu COLECTIV,NU public)Acest„echipament”(„antena satelit”)NU este„inscriptionat”in niciun fel(nume„operator”,etc)si personal NU am„fost consultat cu privire la acord”de niciuna dintre„partile acelui contract”Am„gasit”ceva referiri„cu privire la aceasta problema”:OUG79/2002,art.6,art.22 si art.23 alin.2,dar OUG111/2011 care aborga OUG79,ma pune in dificultate...Multumesc anticipat,cu respect!
Servus.Poate ca,cuvintele de apreciere pe care le scriu in acest moment nu(mai)impresioneaza pe nimeni...Nici nu urmaresc acest lucru!Totusi,un astfel de„subiect”merita mai multa„atentie”/dezbatere.Chiar si asa se pot evidentia unele aspecte:„tacerea”si inexistenta argumentelor/comentariilor contra;„radiografia”,pertinenta si greu de contrazis,societatii actuale(si in special realitatea„juridica”).Ma opresc aici pt.ca,ce a fost de spus,a fost facut mult mai bine,profesional,de Mathushalem si legally_aid!Iar Claudiu90 are meritul incontestabil de a fi„scos la lumina”acest subiect si de a-l fi facut interesant si actual!Cu respect,atat pt.cei ce vor fi de acord cu opiniile de mai sus cat si pt.cei care au alta parere.
...multumesc pt.intelegere legally_aid!Sincer.Nu am avut intentia sa„acaparez”in niciun fel„discutia”!Doar ca,in acest topic,am fost un pic„luat de val”si poate am exagerat cu postarile(nr.lor)!Ideea ramane aceeasi in ceea ce ma priveste,iar opinia lui Mathushalem este varianta cu adevarat profesionista in care se/ma regasesc conceptiile mele!Poate gresite,poate naive,dar cu siguranta oneste...profesiei!
Servus.?cutia pandorei?pare ceva nesemnificativ in comparatie ce acest?subiect?!Este mai mult decat pare:una din marile probleme ale societatii romanesti!?o societate lipsita de morala si principii?dar plina de?Baieti destepti?!Iar ceea ce trebuie,cu majuscule,sa fie justitie,cu aceleasi majuscule,este doar dorinta celor aflati,mai mult sau mai putin vremelnic la putere(putere,de asemenea cu majuscule)!Sau,poate,in naivitatea mea,pe care ,de asemenea mi-o asum,nu...
?cineva?,cumva,nu stiu si nici nu vreau sa stiu,a adaugat?un emoticon?la comentariul meu!Poate ca are?ceva impact?...?baieti destepti?am mai vazut/?cunoscut?!Tema discutiei este mult mai actuala decat pare si aceasta incercare de aducere in derizoriu nu face altceva decat sa confirme...multe!Respect?punctul?de vedere al?unora?,opinia celorlalti si parerea altora...Astept,cu interes,alte postari!
?bate saua sa priceapa...?nu cred ca mai merge!Desi...?Unii?au ajuns?acolo?ca asa trebuia!Mai?avem?ceva rabdare?29 iulie ar putea fi...un nou inceput?Poate ca da...Sau poate ca nu...Valoarea,cu majuscule,poate!Respect tuturor celor care pot!Si celor care cred asta...Exista loc sub soare pt.toata lumea...Desi nu credeam ca va avea parte de asa atentie asa subiect...delicat!
Bravos!
PS:?repetio est mater...?poate ca pe?cineva?supara repetitia unor cuvinte din postarea mea!Ar putea fi...?o figura de stil??
Ilincaf1, v-am conexat toate cele trei mesaje, care erau postate consecutiv. Vă rog să ţineţi cont de faptul că nu este permisă postarea mesajelor consecutive .Vă mulţumesc .
Servus.Nu am pomenit niciun moment despre asa ceva-marturie mincinoasa!Era vorba despre cu totul altceva:„profesionalismul”avocatului care,sub„protectia”secretului profesional„face totul”pt.„apararea”inculpatului/infractorului...Nu are niciun rost sa insist,iar i eventualitatea in care am fost prea subtil,imi cer scuze sunt un naiv si numai pot face„fata”acestei„discutii”extrem de elevate si profesioniste!
Servus.Interesant subiect...Cel putin la fel de interesant este si„punctul”de vedere al domnului avocat(cu practica)adrian_nanut!Sper ca va considerati aparatorul,in procesul penal cel putin,infractorului de„abuzurile”autoritatilor/organelor de urmarire penala!Abuzuri de orice fel:procedural,procesual,etc.Altfel,dincolo de asta,despre ce„vorbim”?„Cunoasteti”adevarul cu privire la cauza si....din lipsa de probe,sau„mai rau”din „profesionalism”,infractorul-clientul dvs.este„aparat de secretul profesional”?Uneori,din pacate de prea multe ori,in Romania asa se intampla!Just,corect,drept?Am vrut sa scriu„drept”cu majuscule...Nu stiu cati ar fi...inteles de ce!Avem exact ceea ce-si doresc„unii”!Pacat...Avem insa si speranta ca aceste„vremuri”vor deveni istorie-exemplu de „asa nu”!Salut,din postura mea de„utilizator anonim”(incepator in...domeniu,poate naiv),pozitia/opinia moderatoarei legally_aid!Chiar daca destul de nuantata,mult mai clara!Cu totii,cred,avem un singur scop:adevarul si pe cale de consecinta,infaptuirea justitiei.Chiar daca de cele mai multe ori nu se poate judeca extrem alb-negru!Cel putin oamenii justitiei,cu majuscule,nu se pot opune,in niciun fel,justitiei!Sau asa ar trebui...