avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este sau nu necesar„acordul tuturor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este sau nu necesar„acordul tuturor proprietarilor”unui imobil(bloc)pentru„instalarea/montarea”PE TERASA imobilului(blocului) unei„antene”receptie tv.?

Servus.De ceva timp am„un litigiu”cu unul dintre proprietarii aceluiasi imobil(bloc)care„a optat”pt.receptionarea programelor tv.cu ajutorul unui echipament INDIVIDUAL tip„antena satelit”montat insa PE TERASA BLOCULUI(spatiu COLECTIV,NU public)Acest„echipament”(„antena satelit”)NU este„inscriptionat”in niciun fel(nume„operator”,etc)si personal NU am„fost consultat cu privire la acord”de niciuna dintre„partile acelui contract”Am„gasit”ceva referiri„cu privire la aceasta problema”:OUG79/2002,art.6,art.22 si art.23 alin.2,dar OUG111/2011 care aborga OUG79,ma pune in dificultate...Multumesc anticipat,cu respect!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:23, 18 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Terasa condominiului constituie parte comuna
Schimbarea aspectului sau a destinatiei partii comune se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari,respectiv a majoritatii proprietarilor
De regula instalarea/montarea de componente,aparate electrice/de receptie pe teresa necirculabila ridica suspiciuni si interpretari,si uneori -conditionat de solutia tehnica adoptata , poate genera disfunctionalitati la nivelul hidroizolatei terasei
Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere ca aceste componente/ansambluri , sunt alimentate la sursa de energie electrica,care in conformitate cu normele ISU, nu sunt admise a fi utilizate pe terase ,pe suprafete care se afla in contact cu apa/zapada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)
Folosire terasa catali123456 catali123456 In perioada aceasta am mai urcat pe terasa blocului, sa fac miscare. nu am alergat, am mers in ritm normal, pana au fost deranjati niste locatari, astfel ca a ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)