am inteles. Multumesc mult pentru ajutor.
As vrea sa mai intreb dupa executare, evacuarea garsonierei se poate face pana la 1 Martie?, am vazut in Codul de procedura Civila ca in Art 578^1 spune ca nu se pot face evacuari de la 1 Dec pana la 1 Mar.decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziÑiilor
legislaÑiei locative, el si familia sa nu au la dispoziÑie o locuinÑă
corespunzătoare ori că debitorul si familia sa au o altă locuinÑă
corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.
pai singurul motiv ar fi ca nu am putut plati si nu din rea vointa ci din cauza ca nu mai mi-am permis acest lucru datorita miscarilor "inteligente" ale bancii. Ba chiar am luat toate masurile, cred eu, ca sa pot duce aceasta rata insa consider ca am fost pacalit datorita faptului ca am beneficiat de o dobanda promotionala de care nu am fost instiintat ca sa ma pot incadra la 70% grad de indatorare, dupa care dobanda variabila, chiar daca indicele euribor scazuse s-a dublat si astfel rata a crescut cu peste 50% iar eu am fost pus in situatia de a plati rata aprox 112% din salariu, ceea ce este imposibil.
Imi puteti spune va rog daca nu contest ce se intampla si daca contest ce se va intampla ? Si daca pot contesta singur pentru ca in momentul de fata nu mai am nici loc de munca si nici un venit si nu imi permit sa platesc un avocat. Va multumesc mult!
Am gasit.
Scrie exact asa: Solutie: Admite cererea formulată de ....privind pe creditorul S.C. S... S.R.L şi pe debitorul EU. Încuviinţează executarea silită a dispoziţiilor titlului executoriu reprezentat de Contract de credit bancar pentru persoane fizice nr. 2008609/11.03.2008 încheiat de debitor cu Banca Comercială Română S.A. şi cesionat către S.C. S... S.R.L., în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, pe raza sectorului 2, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta precum şi a cheltuielilor de executare. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.12.2011.
Buna ziua,
Am scris mai demult intr-un post despre o problema pe care o am cu un credit imobiliar. Pe scurt am luat un credit imobiliar de la Banca (pt a cumpara o garsoniera) in 2008. In 2009 in momentul in care a trecut 1 an rata mi-a fost marita cu mai mult de 50% in conditiile in care gradul de indatorare fusese de 70% din venit. Am trimis la momentul respectiv atat la sucursala de unde contractasem creditul cat si la Banca Centrala mai multe hartii si acte doveditoare ale venitului prin care demonstram ca efectiv nu am atat venit cat sa acopar toata rata. In definitiv nu s-a gasit nici o solutie concreta iar din Mai 2009 nu am mai platit.
Intre timp in 2009 la sf anului creanta a fost vanduta catre o firma de recuperari creante care m-au contactat telefonic de nenumarate ori pentru a semna un contract. Le-am explicat tot de atatea ori ca nu am acei bani pentru rata lunara, mai ales pentru plata integrala intr-un an de zile(cum imi solicitau dumnealor) si le-am spus ca eu nu semnez nimic decat cu Banca. De atunci am primit o notificare de plata prin posta in luna Iunie 2010 trimisa de la un Birou de executor judecatoresc cu o procura anexata prin care firma de recuperare imputernicea alta firma care la randul ei a apelat la acest birou de executor. In definitiv nimic nu s-a intamplat. Acum am gasit lipita pe usa o Somatie Imobiliara de la un alt birou de executor judecatoresc prin care mi se spune ca am termen 15 zile sa platesc obligatiunile altfel se va proceda la executarea silita si ca aceasta somatie a fost comunicata oficiului de cadastru si publicitate imobiliara sector 3.
Rugamintea mea, daca stie cineva sa imi spuna ce urmeaza acum? in caz de executare cat dureaza pana trebuie sa eliberez garsoniera?
Se poate face executare fara sa existe un proces si o decizie judecatoreasca?
Se poate contesta executarea silita?
Va multumesc anticipat!
In primul rand multumesc mult tuturor pentru interesul acordat acestui subiect.
Va prezint exact situatia asa cum este ea.
Creditul l-am luat in martie 2008. Rata lunara era de 340 euro.
In luna Martie 2009 am facut o scrisoare adresata doamnei director a sucursalei, prin care instintam banca ca numai am veniturile necesare acoperirii intregii rate (340euro) la acel moment. Aceasta scrisoare am depus-o impreuna cu un fluturas de salariu la registratura sucursalei Popa Lazar. Am asteptat raspuns la aceasta scrisoare timp de 2 luni in zadar, mai mult in aceste 2 luni rata s-a marit in prima luna cu 40 euro ajungand la 380 si in a 2-a luna cu 110euro ajungand la 490. Aceste majorari le-am constatat la ghiseul bancii. De atunci am depus in contul de credit suma pe care mi-am putut permite sa o achit, respectiv 300 euro in luna martie iar mai apoi am mai facut niste depuneri de 200, 280, 300, sume care nu au acoperit niciodata integral valoarea ratei. Am luat si un grafic de rambursare dupa ce au fost facute aceste majorari si l-am comparat cu un grafic luat inainte cu 2 luni. Am constatat pe acest grafic ca inainte de majorari din 340euro se duceau la creditul efectiv 55 iar dupa majorari din 490 euro se duceau doar 22. Am facut o noua scrisoare la 2 luni dupa ce am depus-o pe prima, dar de data aceasta la centrala. In aceasta scrisoare am mentionat ca numai imi pot permite sa platesc rata din cauza devalorizarii puternice a Leului in raport cu euro dar si din cauza crizei care mi-a afectat in mod direct venitul net. Am primit un raspuns scris prin care eram instintat ca trebuie sa merg la sucursala din Popa Lazar pentru a discuta si pentru a gasi o solutie. In tot acest timp am strans restanta la credit aproximativ 500 euro. Am mers la sucursala unde am stat de vorba cu doamna director. Unica solutie pe care mi-a propus-o a fost reesalonarea pe o perioada de 45 ani a creditului insa aceasta se putea doar dupa plata celor 500 euro restanti, bani de care nu am dispus. A fost singura propunere din partea bancii doamna directoare spunand ca numai exista alta varianta, sau poate sa imi iau un al doilea job care sa ma ajute sa ies din impas. Am facut o noua scrisoare la banca in care am spus ca am fost la sucursala asa cum mi s-a spus si nu s-a putut gasi nici o solutie, si ca ma aflu in ipostaza de rau platnic datorita faptului ca nu s-a luat nici o masura de la data de cand am scris prima scrisoare. Saptamana trecuta m-a sunat doamna director si mi-a spus ca daca sunt de acord imi poate oferi o perioada de 6 luni de gratie, in acest timp sa nu platesc nimic insa dupa aceste 6 luni rata va fi mai mare decat este in prezent. Am refuzat aceasta propunere pentru ca dupa 6 luni de zile voi fi pus in fata aceleiasi situatii, sau poate chiar mai rau din moment ce rata va fi mai mare, si i-am spus doamnei director ca vreau daca se poate sa renegociez contractul de credit. Drept urmare mi-a spus ca se intereseaza sa vada daca mai exista alte solutii si ca mai ma suna.
Am scris bancii in mai multe randuri sperand ca se poate gasi o solutie, insa raspunsul a fost acelasi de fiecare data.
astazi am primit un telefon de la doamna director a sucursalei de unde am luat creditul si brusc cu toata restanta se poate face o exceptie si se poate acorda o perioada de gratie de 6 luni. Explicatia dumneaei a fost ca poate in acest timp se relanseaza piata cu toate ca dupa aceste 6 luni rata va fi mai mare. I-am explicat si de aceasta data ca nu am cum sa platesc aceasta rata nici acum nici peste 6 luni, nu mareste nimeni salariile in perioada de criza si nu vreau sa ma trezesc peste 6 luni in aceeasi situatie sau chiar mai rau, ci ca vreau renegocierea contractului de credit. Mi-a mai spus ca banca nu vrea sa se ajunga la executarea silita.
E bine ca au inceput totusi sa apara solutii si sper sa se poata rezolva aceasta situatie astfel incat sa nu am nici eu nici banca de pierdut.
Daca va fi nevoie si se va ajunge in instanta voi apela cu siguranta la un avocat.
Voi mai fi contactat de banca in perioada ce urmeaza si va voi tine la curent cu cazul meu.
Spuneti-mi va rog daca stiti, am inteles ca acest contract reprezinta titlu executoriu si nu este nevoie sa ma dea in judecata pentru executare silita. este adevarat?
Se poate, asa am auzit si eu ca se pot pune popriri pe salariu, undeva la maxim 30%din salariul net.
Sincer nu stiu ce sa fac, stiu doar ca nu am atatia bani cat sa pot plati macar rat, numai spun de mancare , imbracaminte si alte alte nevoi necesare care trebuiesc satisfacute cu bani.
Nu inteleg de ce banca nu poate fi receptiva si dispusa la negocieri, cred ca ar fi convenabil si pt banca si pt mine sa platesc o rata din care la sfarsitul perioadei de rambursare sa iasa cu un plus de peste 100% fata de valoarea creditului si eu sa pot plati linistit decat sa se lupte si sa execute silit ceva sub valoarea creditului.
De acum inainte, ce o vrea Dumnezeu.
Pana la urma toate au un rost, eu am incercat tot ce mi-a stat in putinta.
eu nu pot intelege cum banca se multumeste cu imobilul chiar daca valoarea acestuia este sub valoarea creditului contractat in loc sa fie dispusa sa micsoreze dobanda astfel incat sa se ajunga la o rata rezonabila.
m-am imprumutat pana acum peste tot pe unde am putut, pentru a imi putea sustine aceasta rata, aceste imprumuturi trebuia sa le restituiesc asa am ajuns in aceasta situatie. cand am luat acest credit nimeni nu mi-a spus ca rata va creste cu 150 euro. Banca da credit cu grad de indatorare 65% dar nu spune nimik ca dupa un an de zile rata creste cu 50%, in situatia asta oare nu e logic pentru toata lumea ca acest grad de 65% ajunge dupa primul an de exercitare a contractului de credit la 100%. Oare nu isi pun intrbari cum vor putea sa plateasca oamenii astfel de credite daca ei fac acest lucru?
Eu am incercat renegociere, am depus scrisori prin registratura bancii cu numar de intrare si deasemenea am trimis si prin posta scrisori cu confirmare de primire. De la sucursala de sector nici un raspuns, iar de la Centrala mi-au spus sa merg la Sucursala de sector sa negociez. Ajuns la banca in biroul doamnei director singura solutie pe care mi-au propus-o a fost reesalonarea pe 45 ani a creditului ceea ce nu este deloc convenabil si care oricum nu m-ar fi ajutat cu nimik fiindca rata tot ar fi depasit venitul meu. Tot doamna director de sucursala in plina perioada de criza m-a sfatuit sa mai imi gasesc un job part-time sau eventual sa ma insor ca sa imi sporesc veniturile sa pot acoperi o rata grosolana.
Concluzia este ca tara asta un om normal cu un salariu mediu pe economie moare visand sa aiba casa lui.