avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate 1utilizator

Activitate 1utilizator

Buna ziua,

Timp de 19 ani tatal fiului meu ori nu a dat pensia ani buni, ori a dat cate 100euro cand isi amintea. Conform hotararii judecatoresti ar trebui sa ne dea 25% din veniturile sale. Am reusit sa ne descurcam pana acum, sunt un manager muncitor si sunt remunerata destul de bine. Insa nevoile financiare au crescut acum. Tatal lui lucreaza in Anglia de ani buni, ca taximetrist. Nu stiu unde. Spuneti-mi va rog cum trebuie procedat, pas cu pas. Fiul meu e de acord sa solicite in nume propriu, prin actiune judecatoreasca, obligarea tatalui la plata pensiei. Ce sanse am? Ce acte ne trebuie? Sa ne adresam unui avocat?

Multumesc aniticipat tuturor ce-mi vor da raspunsuri!
Va multumesc pentru raspunsurile atat de prompte. Mai am cateva intrebari scurte si la obiect:
1. Cred ca voi avea nevoie in instanta de numele si adresa firmei... cum pot intra in posesia lor?
2. Prin ce mijloace legale pot intra in posesia veniturilor fostului meu sot?
3. Prezentarea la executor se face insotita de un avocat, sau ma pot prezenta si singura?
4. ... raspunsurile la aceste intrebari pot fi inlocuite de fapt cu prezentarea unor pasi pe care-i voi face, mi-i puteti creiona in cateva cuvinte, va rog?
Multumesc din suflet!
Buna ziua,
Am 40 de ani, am ramas in urma divortului (incheiat in 2000) cu un copil – in prezent are 15 ani.
In urma procesului de custodie incheiat in anul 2000, fostul meu sot a fost obligat sa plateasca o pensie de intretinere in cuantum de 25% din venitul sau lunar, pana la implinirea majoratului de catre fiul nostru.
Pana acum am primit pensia numai in urma insistentelor si nenumaratelor telefoane catre fostul meu sot, la cateva luni odata o suma de bani care o considera de cuviinta fostul meu sot (virata de fiecare data in contul meu bancar).
In urma lecturarii pe Avocatnet.ro a subiectelor cu continut similar, am tras 2 concluzii:
1. As dori sa ma adresez instantei pentru recalcularea pensiei la nivelul actualului lui salariu. Mai mult decat atat as vrea sa pot obtine poprire pe salariul sau, cu virare in contul meu de salariu.
2. As vrea sa pot recupera pensia pe ultimii 3 ani si pt asta am inteles ca trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc.
Spuneti-mi va rog, daca imi scapa ceva... si ce sorti de izbanda as avea daca fostul meu sot sustine ca el - chiar daca e parton la o firma cu profit - pe cartea lui de munca are salariul minim pe economie? E posibil sa vrea doar sa ma descurajeze sustinand acest lucru? Venitul sau net lunar nu tine cont si de profitul, rulajul firmei...?
Multumesc anticipat pentru raspuns! Numai bine, tuturor!
Buna ziua,
Multumesc tuturor ce mi-au raspuns.
Negocierea cu fostul sot a avut deja loc, vom vinde casa, ne-am inteles asupra termenilor in care vom imparti banii rezultati.
Care vor fi pasii pe care urmeaza sa-i facem de acum inainte?
Care sunt formalitatile inainte si dupa vanzarea casei?
Care este calea cea mai simpla?
Mentionati va rog si taxele si toate cheltuielile ce vor fi inevitabile si daca este musai sa mai consultam sau sa ne mai reprezinte vreun avocat, in conditiile in care - repet - intelegerea asupra banilor pe care ii vom imparti a avut loc.
:thumbup:
Domnilor avocati, fostul meu sot imi cere zilele acestea o parte din banii pe care ii datorez, in conditiile in care eu vreau sa raman in casa. Mentionez inca o data ca suntem in situatia in care - datorita faptului ca s-a constatat o suprapunere de terenuri - cadastrul nu este finalizat, casa nu este intabulata. Cererea pentru partaj nu a fost introdusa inca de niciunul din noi. Cum voi proceda in legatura cu banii pe care acesta ii solicita? Eu vreau sa aman cat se poate de mult aceasta despagubire...
Multumesc pentru raspuns, dar pentru ca sunt o novice: reclamant este cel care intenteaza procesul? Eu - in calitate de sotie cu un copil din prima casatorie - am in intentie sa raman in casa. Fostul sot a parasit casa acum cateva luni. Daca este interesul lui sa capete despagubirea, presupun ca el va fi in masura sa intenteze procesul... si tot el sa suporte costurile?
Cine suporta taxa de timbru, costurile cu expertiza imobilului si expertiza contributiilor financiare a celor doi soti?
Multumesc anticipat de raspuns!
Buna ziua,
Pentru ca in curand va avea loc cu siguranta un partaj in contradictoriu, va prezint urmatoarele aspecte si am rugamintea in masura in care se poate sa-mi raspundeti. Imi dau seama ca pretind un calcul greoi, dar situatia financiara ma indeamna sa procedez astfel, pentru ca va fi nevoie de implicarea financiara a parintilor mei.
- Am achizitionat cu credit ipotecar in 2004 - pe numele de fata - un apartament in valoare de 10.000 euro. Din cei 10.000, avansul de 3.000 euro i-am achitat pe loc cumparatorului. In 2006 m-am casatorit si in 2007 am achitat integral apartamentul. De la inceput am locuit in acest apartament impreuna cu viitorul meu sot.
- Acest apartament a fost vandut imediat. Toti banii au fost investiti in urmatoarele achizitii imobiliare:
- Am achitat in 2007 un teren in valoare de 20.000 euro si am construit o casa in valoare de 36.000 euro.
- Cu aceasta ocazie avem o datorie la banca de 10.000 euro.
- Anul acesta am divortat. Am intentia de a ramane in casa impreuna cu copilul meu din prima casatorie. Va trebui fostul sot despagubit.
- Mentionez ca am primit o donatie (fara acte) de la fosta soacra in valoare de 12.000 euro. Si dansa de la noi a primit ajutor financiar in tot acest timp de cand ne-am cunoscut - insumand 3.000 euro (fara acte).
- As putea sa ma folosesc de o expertiza financiara in urma careia sa se dovedeasca contributia salariala mult mai mare a mea decat a sotului (~75% eu si 25% sotul).
In sfarsit, imi puteti spune estimativ la ce despagubire finaciara sa ma astept?

Inca nu putem deschide proces, pentru ca nu este definitivat cadastrul terenului si al casei, s-au descoperit niste suprapuneri de terenuri.

Multumesc din suflet!