avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate Crini

Activitate Crini

Buna! Inainte de iulie 2012 un PFA nou infintat trebuia sa mearag la Casa de Sanatate sa depuna copie dupa CUI si decizia de impunere si i se elibera decizia de calcul a contributiilor la asigurarile sociale.
Acum daca decizia de calcul este eliberata de Finante mai trebuie sa se faca inregistrarea la Casa de Sanatate? Eu stiu ca Finantele trebuie sa transmita baza de date si inregistrarea sa se faca automat.

Răspuns la discuția PFA in IT (CAEN 6202)
Bafta multa si spor!
Răspuns la discuția PFA in IT (CAEN 6202)
Acum va trebui sa completati declaratia 220 si sa va alegeti forma de impozitare, sistem real sau norma de venit si sa estimati profitul pt 2013. Aceasta declaratie impreuna cu o copie a Ci si copii dupa toate documentele de la Registru comertului se depun la finantele unde aveti domiciliul. La sanatate nu se mai depune nimic, se preiau automat de la finante. Daca nu sunteti angajat trebuie sa depuneti la finantate si declaratia 600 privin contributia la pensie.
Pt mai multe informatii o sa va rog sa ma contactati in continuare pe e-mail horvat.crina@gmail.com si va ajut cu mare drag.
Răspuns la discuția PFA in IT (CAEN 6202)
este ok daca firma cu care vei colabora accepta si este si la norma de venit.
Răspuns la discuția PFA in IT (CAEN 6202)
Nu as putea sa-ti spun care este perioada pt o auditie, cu siguranta depinde de la institutie la institutie in functie de programul directorului.
Eu cand nu am o calificare pt 6202, care are nevoie de studii in IT merg asa cum am mai spus pe 6203 pt ca este mai accesibil si e suficient o diploma de operator calculator (vezi daca poti sa o obtii rapid) si declaratie pe proprie raspundere.
Trebuie sa-ti alegi un pfa care sa poti emite facturi in concordanta cu domeniul de activitate al clientului (nu poti emite factura de servicii de mamnagmentul resurselor umane catre o firma care nu are personal). Poti alege daca studiile iti permit sa ai caen 7430 (activitati de traducere-interpretare) si sa emiti facturi de traducere, doar ca nu mai este la norma de venit.
Răspuns la discuția PFA in IT (CAEN 6202)
Nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se respinga dosarele. Ce ma gandesc ca v-ar putea ajuta e sa cereti o audienta la directorul Registrului Comertului sau responsabilului care aproba dosarele si sa va explice ce sa faceti in cazul acesta, cum sa va dovediti calificarea.
Răspuns la discuția PFA in IT (CAEN 6202)
ce caen ai ales si cum ai dovedit calificarea?
Răspuns la discuția Solicitare Garda Financiara
Am verificat pe site si corespunde numele si numarul de telefon de pe care m-a sunat cu cel afisat pe site-ul lor oficial.
As dori sa intreb daca o persoana fizica (nu juridica, nici pfa) poate refuza sa se prezinte la Garda Financiara daca a fost chemata telefonic, fara a primii o instintare oficiala pe care sa o semneze ca aluat la cunoastinta.
Răspuns la discuția Schimbare domiciliu fiscal PFA
Faceti o confuzie. Domiciliul fiscal difera de sediu pfa. Daca ati schimbat CI si vreti sa modificati domiciliul fiscal (locul unde o sa platiti impozitele) mergeti la finante in Bragadiriu cu declaratia 050 completata cu CNP-ul si atasati copie dupa actul de proprietate. Finantele din Bragadiriu o sa solicite Finantelor din Braila dosarul dvs si astfel se va face transferul.
Daca doriti schimbarea sediului pfa va prezentati la Registru Comertului unde aveti pfa-ul in acest moment, urmati procedura de acolo iar dupa ce vi se elibereaza documentul cu noul sediu, completati din nou un 050 de data asta pe CUI si datele pfa-ului si aici atasati contract de comodat+copie act proprietate.