avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Solicitare Garda Financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Solicitare Garda Financiara

As dori sa intreb daca o persoana fizica (nu juridica, nici pfa) poate refuza sa se prezinte la Garda Financiara daca a fost chemata telefonic, fara a primii o instintare oficiala pe care sa o semneze ca aluat la cunoastinta.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:30, 31 Mai 2013
Orice solicitare oficiala de prezentare se face in scris.Cum aveti certitudinea ca era reprezentantul acestei institutii?
Am verificat pe site si corespunde numele si numarul de telefon de pe care m-a sunat cu cel afisat pe site-ul lor oficial.
ORDIN al preşedintelui ANAF nr. 1468/2010 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Gărzii Financiare

(3) Atribuţiile specifice ale unor divizii sunt următoarele:
b) Divizia control operativ inopinat - combaterea evaziunii şi fraudei fiscale - colaborare interinstituţională şi control intern:
7. solicită date, informaţii şi documente referitoare la aspectele care fac obiectul activităţii de control şi/sau de verificare, inclusiv de la persoanele fizice şi juridice aflate în legătură cu persoana verificată;

(2) Personalul din cadrul serviciului are următoarele atribuţii:
8. solicită date, informaţii şi documente referitoare la aspectele care fac obiectul activităţii de control şi/sau de verificare, inclusiv de la persoanele fizice şi juridice aflate în legătură cu persoana verificată
;

Baza legala sa pare ca exista !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate sau abuz? Adrian Copil Adrian Copil Este legal ca administratorul unei societati comerciale sa fie sunat de catre un comisar al garzii financiare pe telefonul mobil si sa fie invitat la sediul ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Garda financiara ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.De la infiintarea unui srl cu principal domeniu de activitate magazin mixt care ar fi perioada la care ar trebui sa ma stept la un control din ... (vezi toată discuția)