avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate dan.apostol

Activitate dan.apostol

Dupa toata discutia asta de pe forum intentzionatzi sa actionatzi sau discutia e doar asa de amorul artei! Eu am actionat in sensul ca am strans numarul necesar de semnaturi conform statutului pentru organizarea unei adunari -de mult nu s-au mai tzinut-si spre destul de mica mea surpriza cei care au semnat nu au venit. Mergem mai departe sau asteptam sa expodeze mamaliga?

Dan APOSTOL
Răspuns la discuția pensionabil
Multumesc!
Pe masura ce ma gandesc vad ca implicatiile sunt si mai mari decat CS I care pot ramane in activitate cu acordul Consiliului stiintific.. CSII cu grupe de munca pot fi scosi si mai repede si fara drept de apel pentru ca ei nu pot ramane nici cu acordul Consilliului Stiintific. Cel putin teoretic, doua generatii de cercetatori ar trebui sa paraseasca activitatea si sa se bucure de pensie!. E nevoie de o analiza de la caz la caz dar totul suna dezastruos. Cum pana acum treaba asta nu s-a intamplat desi legile la care va referiti sunt valabile de mai multi ani sper si cred ca mai e ceva!
Va mai intereseaza discutia ? In lumea noastra probabil ca vor fi multe discutii si poate se va dezgropa si un act normativ
necunoscut sau nou.
Dan APOSTOL [ link extern ] /
Nu vroiam decat sa stiu daca pot fi scos la pensie acum sau numai in 2010! Si alaturi de mine alte cateva zeci poate chiar sute de CS I. CCM-ul institutului in care lucrez foloseste termenul pensionabil. Discutia a fost si ramane extrem de interesanta si cu multe implicatii pentru mine cel putin. In loc de carte de vizita deschideti va rog:[ link extern ] !)
LEGE nr.319 din 8 iulie 2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare
ART. 36 (2) La cerere, cercetatorii stiintifici gradul I pot fi mentinuti in continuare in
functii de cercetare-dezvoltare, dupa implinirea varstei legale de pensionare, cu aprobarea
anuala a consiliului stiintific.
Multzumesc foarte mult! Asta inseamna ca angajatorul meu poate sa ma trimita la pensie. Contractul meu de munca cu el e nul de drept , sau se prelungeste doar pana la obtinerea deciziei de pensionare. In orce caz chiar din mometul in care constientizeaza acest lucru, chiar de azi, poate sa actioneze spre a ma trimite la odihna. Am inteles bine? Sunt pensionabil. Asta era intrebarea mea initiala.Care este sensul termenului "pensionabil". Daca revenim la lege "pensionabil "este ambiguu in sensul discutiei de pe forum. In contextul actual cand oamenii sunt trimisi la pensie e important de stiut ce inseamna pensionabil. Din raspunsul D-voastra intzeleg ca desi conditiile normale de pensionare sunt indeplinite abia la anul in ianuarie, totusi pot fi obligat sa ies la pensie acum imediat. Insist asupra faptului ca eu nu vreau sa ies mai devreme dar angajatorul vrea acest lucru si inteleg de la D-voastra ca o poate face. Imi cer scuze pentru insitenta , dar nefiind jurist si avand totusi o pregatire stiintifica riguroasa, nu sunt sigur ca m-am facut intzeles.
Cu stima,
Dan APOSTOL
3 aprilie 1946
5 ani facultate
6 luni armata
8 ani grupa I-a de munca
5 ani grupa II-a de munca
40 ani vechime in munca (la 1 septembrie 2009):40 -8-5=27 ani de conditii normale
Cu multzumiri,
Dan APOSTOL
Comisie de cenzori nu mai avem ca s-au retras din sindicat. Care sunt acele organe ale statului carora trebuie sa ne adresam ?
Stimate domn,
Ma tem ca nu intzeleg. Sunt sau nu pensionabil in sensul legii? Eu nu am nici-un interes sa-l trimit pe angajator sa se lamureasca. Imi doresc sa stiu eu mai bine ca el. Paragrafele de lege pe care mi le indicatzi le-am gasit si eu. Problema ramane: sunt sau nu pensionabil!?
Angajatorul meu a prevazut in contract ca daca sunt pensionabil atunci imi poate impune anumite conditii de munca si plata. Cum termenul "pensionabil " nu e clar sau are sensuri diferite pentru mine si pentru el incerc sa ma lamuresc cu ajutorul D-voastra.
Toata stima,
Dan APOSTOL
Ati sesizat ca problema mea este ca eu nu vreau sa ies la pensie iar angajatorul vrea sa ma oblige sau sa se prevaleze de faptul ca eu pot sa ies la pensie ca sa scape de mine?!

Discuție pensionabil
Am cautat in legislatia muncii definitia si interpretarea termenului “pensionabil” avand in vedere interesul angajatorilor pentru scoaterea la pensie a numeroase persoane in contextul actual binecunoscut. Subiectul ma depaseste. Eu am avut grupa a doua de munca si angajatorul meu considera ca sunt “pensionabil” la varsta corespunzatoare celei calculate tinand cont de grupa de munca, varsta pe care am atins-o. Eu consider ca nu sunt pensionabil decat la conditiile normale prevazute de lege de varsta standard si stagiu de cotizare, conditii pe care inca nu le-am indeplinit. Care este adevarul?
Cu deosebita ,
Dan APOSTOL