avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate xib

Activitate xib

Buna ziua!

In 2009 sotul meu a avut un PFA si stiu ca din cand in cand putea deduce si cheltuieli cu imbracamintea.(in limite rezonabile )-in general costume si camasi ,necesare unei tinute business - 1 costum la 3 luni in valoare de maxim 600-700 ron.

Dupa noile reglementari va mai putea si anul acesta deduce aceste cheltuieli intrucat va fi din nou nevoit sa lucreze ca PFA.?
Buna ziua !

Pentru infiintare PFA este necesara declaratie notariala a proprietarilor pentru folosirea apartamentului ca sediu social?
Daca nu ,ce act este necesar pentru stabilirea sediului social?

Va multumesc
Multumesc mult pentru raspuns!

Daca renunt la SC si infiintez o intreprindere individuala (venitul lunar ar fi de aproximativ 4000 ron ).Mai beneficiez de indemnizatie ?Ce mai platesc in afara de impozitul de 16%?
Buna ziua

Momentan sunt in ultima luna de somaj si sunt insarcinata in 3 saptamani. Luna aceasta termin de infiintat o societate comerciala .Care este aproximativ cuantumul contributiilor catre stat pe care le voi plati atat ca angajat cat si ca angajator daca imi trec un salariu brut de 3500 ron in cartea de munca?
Multumesc
Buna seara!

Cumnata mea este insarcinata in luna a -5-a. La actualul loc de munca este angajata de 7 luni cu un venit net de 2200 ron.Inainte de acest loc de munca a fost in somaj 6 luni avand o indemnizatie de 450 ron.

Va beneficia de 85% din venitul net sau brut?
(Din cate am citit in legislatie cred ca este net pentru salariu ,dar nu stim pentru perioada de somaj cum se calculeaza)

Va multumesc
Din pacate desprinderea din Asociatia-"mama" presupune mari batai de cap.#-o

M-am gandit la o posibila solutie dar nu stiu daca este legala: sa facem un contract de inchiriere cu administratorul societatii in calitate de persoana fizica pe care sa-l declaram la Admin Financiara si in care sa nu precizam destinatia pe care o va da spatiului chiriasul .Este legal?
Multumesc pentru raspuns!

Mai am o intrebare. Avand in vedere ca nu suntem (locatarii scarii) persoana juridica independenta ci apartinem de o Asociatie ce cuprinde mai multe blocuri cum putem sa incasam banii pentru chirie de la respectiva S.C. si sa-i folosim pentru modernizarea sau reparatiile pt scara noastra? Presedintele asociatiei de proprietari a spus ca daca ii incaseaza el si elibereaza chitanta pt suma respectiva ii foloseste pentru intreaga asociatie si nu exclusiv pentru scara noastra.
Multumesc anticipat!
Buna ziua

Locatarii scarii unde locuiesc au incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu ce apartine scarii blocului cu o societate comerciala. Contractul este redactat dupa un contract standard de inchiriere si este semnat de seful scarii(cu acordul celorlalti proprietri) si respectiva SC si declarat doar la asociatia de proprietari .
Putem primi amenda ca nu am declarat la administratia financiara din Brasov acest contract ?
Buna ziua,

De 3 luni sunt in somaj si as dori sa raman insarcinata. Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale pentru un venit de 1500 ron brut -in afara de somaj?

Daca se poate, o sa beneficiez in perioada concediului pentru cresterea copilului de 85% din cele doua venituri (aprox 2000 ron)

Multumesc!