avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deducere cheltuieli PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deducere cheltuieli PFA

Buna ziua!

In 2009 sotul meu a avut un PFA si stiu ca din cand in cand putea deduce si cheltuieli cu imbracamintea.(in limite rezonabile )-in general costume si camasi ,necesare unei tinute business - 1 costum la 3 luni in valoare de maxim 600-700 ron.

Dupa noile reglementari va mai putea si anul acesta deduce aceste cheltuieli intrucat va fi din nou nevoit sa lucreze ca PFA.?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 20:58, 26 Ianuarie 2012
cheltuiala este in continuare deductibila daca respecta regula de baza din codul fiscal art 48, aliniatul 4:

Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;

asadar, cheltuiala este deductibila in continuare in conditiile in care este facuta cu scopul de obtinere de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri cheltuieli pfa bluesky_c3 bluesky_c3 Am cautat foarte mult si tot nu m-am lamurit cu asta, va rog sa ma ajutati. Suprafata pe care am trecut-o in contractul de comodat este de 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa - credit auto SC FS ENGINEERING & CONSULTING PROJECT SC FS ENGINEERING & CONSULTING PROJECT Buna ziua, Tocmai mi-am infiintat un PFA cu domeniul principal de activitate 7112, fiind inginer constructor. In anul 2008 am luat un credit auto pe 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile prin pfa tra65 tra65 Buna ziua, Sunt un incepator in business. Recent (o saptamana) am infiintat un PFA si inca nu-mi este clar ce cheltuieli se pot deduce, pe o astfel de ... (vezi toată discuția)