avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile PFA - Credit AUTO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile PFA - Credit AUTO

Buna ziua,
Tocmai mi-am infiintat un PFA cu domeniul principal de activitate 7112, fiind inginer constructor. In anul 2008 am luat un credit auto pe 7 ani, iar in prezent mai am 5 ani de plata. Pot face ceva pentru a deduce rata lunara la masina pe PFA? Mentionez ca utilizez masina mai mult in scopul activitatii de PFA deoarece aceasta activitate implica mersul in tara la diverse santiere de constructii. De asemenea va rog sa-mi dati o solutie pentru a putea deduce si chelutielile cu transportul(adica benzina) si cazarea pe PFA. O ultima intrebare este legata de cheltuielile in cazul in care deplasarea se face cu taxiul si anume daca aceasta reprezinta o cheltuiala deductibila sau nu.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 21:04, 18 Ianuarie 2010
Creditul fiind luat pe persoana fizica nu puteti deduce rata la masina pe PFA (si in cazul in care creditul ar fi luat pe pfa, s-ar deduce cheltuiala cu amortizarea si nu rata lunara aferenta creditului). Doar in cazul in care faceti un contract/proces verba de vanzare cumparare a-ti putea deduce cheltuiala cu amortizarea (dar atentie...la sfarsitul activitatii trecerea masinii inapoi in patrimoniul personal se considera o instrainare, si ca atare se constituie venit).
Cheltuielile cu combustibilul sunt deductibile la calcului venitului impozabil doar in cazul in care autoturismule ste utilizat intr-una din exceptiile prevazute de la art. 48 alin 7 lit l'1 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva din bonurile de benzina elenadove elenadove buna ziua, dupa data de 01.05.2009 cheltuiala cu combustibilul pentru director, administrator firma este deductibila? se mai deduce tva? legea spune ca ... (vezi toată discuția)
Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa bogdan_i bogdan_i Buna ziua, As dori sa stiu ce cheltuieli sunt deductibile in urmatorul caz. Sunt PFA si am sediu preofesional dar imi desfasor activitatea si la sediu dar ... (vezi toată discuția)