avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna seara!

Cumnata mea este insarcinata in luna a -5-a. La actualul loc de munca este angajata de 7 luni cu un venit net de 2200 ron.Inainte de acest loc de munca a fost in somaj 6 luni avand o indemnizatie de 450 ron.

Va beneficia de 85% din venitul net sau brut?
(Din cate am citit in legislatie cred ca este net pentru salariu ,dar nu stim pentru perioada de somaj cum se calculeaza)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ada2113 , utilizator 12:39, 29 Iulie 2009
Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma fixa, neimpozabila ... prin urmare, se ia in considerare 85% din valoarea acesteia.
freeelis a scris:

Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma fixa, neimpozabila ... prin urmare, se ia in considerare 85% din valoarea acesteia.

Se poate sa-mi spuneti si mie daca beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului am contract pe 4 ore de un an jumatate iar acum voi incheia ina unu de 8 ore deci voi avea 2 contract. Ar fi 12 luni neintrupte de la cel de 4 ore insa nu stiu daca are importanta ca nu au fost norma intreaga.
Nu are importanta daca contractul este pe 4 ore sau pe 8 ore.
dana dgb a scris:

Nu are importanta daca contractul este pe 4 ore sau pe 8 ore.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida concediata batakanda batakanda buna ziua am o cunostinta care este gravidain luna a 4-a patronul a anuntato ca sia vandut afacerea si ea si colegele ei vor fii pused pe liber daca intra ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal elenasergiu elenasergiu Buna ziua. Sunt insarcinata in 4 luni jumatate, iar peste 3 luni ar trebui sa beneficiez de concediu prenatal. Data fiind situtia actuala cu acest virus, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Simona.Teschere Simona.Teschere Vreau sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema. De anul trecut din iunie, din cauza crizei care ne-a afectat foarte tare, pt a nu ne da afara ( ca ... (vezi toată discuția)