avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gravida concediata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gravida concediata

buna ziua
am o cunostinta care este gravidain luna a 4-a
patronul a anuntato ca sia vandut afacerea si ea si colegele ei vor fii pused pe liber
daca intra in somaj va putea sa beneficieze de asjutor dupa ce va naste sau el este obligat sai asigure loc de munca
?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:44, 27 Aprilie 2010
Patronul trebuie sa le inceteze contractele individuale de munca prin art. 65(1). Acest articol o va ajuta sa se inscrie la somaj. Din somaj poate intra in concediul pre si post natal si apoi in concediul de cretsre copil pana la 20 ani.

Trebuie doar sa aiba grija sa se inscrie la somaj in primele 30 zile de la incetarea raporturilor de munca pentru a avea continuitate in plata contributiilor.
multumesc mult
si mai puteti sami spuneti cum se calculeaza ajutorul dupa nastere?
are salar brut de 2000 ron
daca intra in somaj ma gandesc cai afecteaza dupa aceea la ajutor
sau ajutorul este fix 800 ron?
va multumesc
Indemnizatia se calculeaza fie 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni sau suma fixa (daca cei 85% sunt mai mici decat suma fixa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

85% indemnizatie pt al doilea copil jcm jcm Buna ziua! Sunt in CIC din 08.04.2008. Pana in ian 2009 am primit indemnizatie 600 ron dupa care 85% din media ultimelor 12 salarii. In cazul in care nasc al ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la pre si post natal si crestere copil daca sunt in somaj? Alina.. Alina.. Buna ziua! Pe 01.05 s-a inchis magazinul la care am lucrat si toate angajatele au intrat in somaj. Pe 20.05 au inceput sa-mi dea somaj( s-a intarziat mult ... (vezi toată discuția)