avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate birlan

Activitate birlan

Răspuns la discuția fisa postului
Multumesc
Discuție fisa postului
Ma poate obliga angajatorul sa prestez alte servicii care nu sunt specificate in fisa postului si nici nu am pregatirea necesara?

Ma refer la IT , eu ma ocup de sisteme windows si mi se cere sa ofer consultanta (sub semnatura) pentru sisteme UNIX

Multumesc
Răspuns la discuția Problema cumparare imobil
Multumesc pentru raspuns !
Acum 2 saptamani am cumparat un imobil si saptamana aceasta am aflat ca am datorii la ENEL de aprox 800Eur (datoria facuta de vechiul proprietar). In momentul incheierii actelor a zis ca a ratacit ultima factura de la Enel.
Ce pot face in acest caz ?

Multumesc,
Birlan
Răspuns la discuția Accident incurcat
nucu$ a scris:

birlan a scris:

slai a scris:

2. Ca sa beneficier si eu de RCA-ul lui trebuia sa mi-l dea apoi trebuia facuta o constatare si de catre asiguratorul lui (eu asa cred), iar eu nu am nici un RCA de la el si masina este in service demontata , nu stiu cum mai poate asiguratorul lui sa faca cosntatare.
In momentul in am plecat de la asiuratorul meu am plecat ca eu sint vinovat si eu imi repar masina pe casco iar el si-o repara pe RCA-ul meu. Iar acum s-a intors treaba. Cum sa procedez ?

Intorceti-va la asiguratorul dv. si faceti cunoscuta situatia.Acesta stie cum sa recupereze cei 50% pentru CASCO.Constatarea facuta deja, este recunoscuta si de asig.RCA(conf.norme CSA)

Multumesc pentru informare !
slai a scris:

Pai de ce nu o lasi asa? Macar iti faci juma de masina pe asigurarea lui. El nu s-a asigurat cand a virat. E articol de lege care il penalizeaza.
El nu te poate obliga sa-i dai mai mult. Daca te da in judecata, tu stai acasa si el se judeca cu asiguratorul tau. Daca judecatorul stabileste ca trebuie despagubit cu suma x, o plateste asiguratorul. Doar sa nu treaca de suma maxima despagubita, dar aia e vre-o 500.000 euro. Doar nu ai lovit vre-un mclaren f1.

1. Suma totala de despagubire este de aprox 13.200 RON si asiguratorul ii da jumatate.
2. Ca sa beneficier si eu de RCA-ul lui trebuia sa mi-l dea apoi trebuia facuta o constatare si de catre asiguratorul lui (eu asa cred), iar eu nu am nici un RCA de la el si masina este in service demontata , nu stiu cum mai poate asiguratorul lui sa faca cosntatare.
In momentul in am plecat de la asiuratorul meu am plecat ca eu sint vinovat si eu imi repar masina pe casco iar el si-o repara pe RCA-ul meu. Iar acum s-a intors treaba. Cum sa procedez ?
Acum a inceput si cu alte chestii: a zis ca il doare capul, ca are o contuzie la cap, ca are probleme cu ochii, ca se duce la IML.
slai a scris:

Este un caz destul de des intalnit, politia romana il rezolva si ea in doua moduri. Uneori culpa comuna, uneori culpa celui care depaseste.
Uite un stiudiu pe un caz identic: [ link extern ]

Am fost la politie , am recunoscut ca sint vinovat, iar politia ne-a trimis la asigurator. Am zis si acolo ca sint vinovat, am completat declaratiile si contatarea amiabila si am plecat. A doua zi mi-a zis asiguratorul ca au studiat cazul si zice ca e culpa comuna si RCA-ul meu nu-l despagubeste decit cu 50% iar celalalt sofer vrea sa-i dau eu restul de 50% ca altfel ma da in judecata. Eu ce vina am in chestia asta ? Cum pot sa-l fac eu pe asigurator sa inteleaga ca doar eu am fost de vina ?
Da, era dunga continua !
Atunci mai era si vina lui ?
Eu am taiat linia continua , in dreptul lui era intrerupta , pt a face viraj stinga sa intre pe drumul secundar !
Eu am crezut ca vrea sa intre in depasire, nu m-am gandit ca vireaza la stinga. El a semnalizat si a facut stinga, eu cind am iesit in depasire el era deja iesit cam jumatate si atunci m-am gandit ca depaseste si am continuat sa accelerez, apoi cind am vazut ca iese perpendicular pe axul drumului, am pus frina dar era deja prea tirziu.
Buna ziua,

Va rog daca pteti sa ma informati cu privire la consecintele uni accident.
Ieri am provocat un accident - depaseam o coloana si la un moment dat am obs. ca o alta masina vira la stinga pe un drum secundar ca urmare a intrat in el.
Ne-am dus la politie , acolo ne-au intrebat daca ne-am lamurit cine e vinovatul (am zis ca eu) , politistii ne-au recomandat sa mergem la asigirator s completam acolo formularele. Le-am completat si am plecat. Astatzi ma suna soferul celalalt cu care m-am lovit sa-mi spuna ca i s-a invinetit ochiul (zona arcadei) si ca il doare si capul si o sa se duca la IML. La asigurator nu tin minte sa fii declarat ca s-ar fi lovit (ca ar fi suferit vatamari corporale). L-am intrebat eu si mi-a zis ca asa un pic - se vedea foarte putin rosu. 3 ore cit am stat la asigurator nu a zis nimic.
Aceasta e prima problema
In ceea ce priveste repararea masinilor:
Eu am declarat la asigurator ca sint vinovat (de aceea m-am si dus la asiguratorul meu si nu la asiguratorul celeilalte masini), am completat hirtiile acelea de constatare amiabila si declaratiile, ne-a dat autorizatie de reparatie , mie pe casco (al meu) si celuilalt pe RCA-ul meu si asta a fost tot.
Astati ii spune firma de asigurari celuilalt conducator ca nu despagubeste decit 50% pt ca culpa comuna - fara alte explicatii. Asa ca am fost sunat de soferul respectiv sa-i platestc eu restul de 50% sau o sa ma dea in judecata ca el nu are nici o vina.

Ma puteti ajuta intr-un fel ?

Multumesc,