Acum 2 saptamani am cumparat un imobil si saptamana aceasta am aflat ca am datorii la ENEL de aprox 800Eur (datoria facuta de vechiul proprietar). In momentul incheierii actelor a zis ca a ratacit ultima factura de la Enel.
Ce pot face in acest caz ?
Chemati-l in judecata sa va restituie banii.Puteti sa-l notificati in prealabil si sa-l somati sa va achite consumul de 800 euro.Important este sa-l gasiti ,sa aveti domiciliul lui ,pentru o eventuala citare. Pe de alta parte v-a indus in eroare la momentul semnarii contractului,deci am putea vorbi si de infractiunea de inselaciune.Puteti opta pentru una din variante.
De mentionat ca trebuie sa platiti factura inainte. La transferarea contractului de pe numele fostului proprietar pe numele dvs. nu trebuie sa existe solduri ( sume neplatite).
Consecinta lipsei precautiei necesare verificarii platilor la zi s-a soldat cu restanta apreciabila ,care actualmente va apartine
Daca cunoasteti domiciliul vanzatorului,puteti incerca o recuperare a debitului,daca nu ,va ramane varianta sa formulati plangere la politie, care in baza datelor de identificare CNP ,va dispune relatii referitoare la domiciliul acestuia