avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Problema schimbare titular Enel
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Problema schimbare titular Enel

Buna seara, de curand am cumparat o casa in apropierea Bucurestiului , iar contractul s-a definitizat si semnat in decembrie , insa proprietarul avea dreptul legal sa mai stea 1 luna , insa acum incep sa apara problemele in februarie mai precis in data de 15.02.2013 am fost la enel sa schimb titularul din contract , am primit cateva raspunsuri dar toate se lovesc de vechiul proprietar prin faptul ca acesta trebuie sa achite contravaloarea facturilor acumulate pana in acest moment , iar acesta imi spune ca nu are bani.
Eu ce fac din acest moment? Si nu mai pot astepta dupa el ca cine stie ce suma se aduna si poate nu stiu cum domnii de la enel or sa zica sa platesc eu.
Cel mai recent răspuns: gheo304 , utilizator 19:05, 16 Februarie 2013
Solicitati la furnizorul de servicii energie electrica dovada a valorii de plata,notificati vanzatorul cu obligatia achitarii c/v consum efectuat
Evitati cu desavarsire a mai avea consum de energie electrica.
Adresati-va conducatorului institutiei Enel de pe plan regional.
Consultati un avocat, intrucat a intrat in vigoare Noul Cod de Procedura Civila.
Cel putin un vecin de buna credinta exista in imediata apropiere, pana la rezolvarea situatiei.
proprietarul stie clar cat are de plata intrucat el cand mi-a predat cheile la casa ne-am oprit si la contoar sa vedem cat a facut el pana in acel moment.
Cat despre contract , vreau sa-l trec pe numele meu in cel mai scurt timp posibil deoarece daca vina factura (factura vine la 2 luni) , si el nu are bani , este posibil sa-mi taie curentul , iar dupa aceea sa platesc acea taxa care se percepe pentru a da drumul la curent.
In afara de obligatia mea de a anunta enel-ul ca am cumparat acolo , eu ca cumparator mai am alte atributii ? si de ce trebuie eu sa fiu prins la mijloc intre enel si fostul proprietar.
va multumesc pentru intelegere si timpul acordat
Contractul de vinzare -cumparare are inscris in cuprinsul sau si faptul ca proprietatea nu are datorii, de niciun fel, cititi-l cu atentie. In acest caz singura modalitate , legala , este sa achitati restantele si sa il dati in judecata pe vinzator pe motivul ca ati fost indus in eroare si trebuie sa primiti banii inapoi. Asadar achitati facturile , pastrati chitantele emise , incheiati contract cu enel-ul apoi actionati-l pe vinzator in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul proprietar mai are de plata la intretinere odaniell odaniell Buna seara, Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu ... (vezi toată discuția)
Recalculare retroctiv factura enel - ilegal ? BX BX O proprietate avand contract social cu ENEL a fost vanduta in urma cu 5 ani catre un nou proprietar. Noul proprietar a primit recent notificare de a incheia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)