avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

Ma poate obliga angajatorul sa prestez alte servicii care nu sunt specificate in fisa postului si nici nu am pregatirea necesara?

Ma refer la IT , eu ma ocup de sisteme windows si mi se cere sa ofer consultanta (sub semnatura) pentru sisteme UNIX

Multumesc
Cel mai recent răspuns: birlan , utilizator 17:51, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Art.39 C.mun.
...
(2) Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
....

3. Prin urmare, dvs nu aveti decat obligatia de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului.
IN schimb, angajatorul va putea emite dispozitii cu caracter obligatoriu pentru un salariat, sub rezerva legalitatii lor;
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile angajatului. RINCIK RINCIK Lucrez intr-o firma de vreo 6 luni,cand m-am angajat mi s-a adus la cunostinta sarcinile functiiei pe care o detin.Imi exercit sarcinile foarte bine,si vazand ... (vezi toată discuția)
Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt angajat ca ... Tudose Dorin Tudose Dorin Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt angajat ca șofer transport persoane ? (vezi toată discuția)