avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt angajat ca ...

Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt angajat ca șofer transport persoane ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 1 Septembrie 2023
1. Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.

2. art. 40 c.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului birlan birlan Ma poate obliga angajatorul sa prestez alte servicii care nu sunt specificate in fisa postului si nici nu am pregatirea necesara? Ma refer la IT , eu ma ... (vezi toată discuția)
Soferul incarca/descarca? Claudiu5529 Claudiu5529 Buna ziua Lucrez sofer autocamion la o firma din satu mare si imi desfasor activitatea pe teritoriul comunitatii europene.. Conform contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt angajat la o firma ... incadrat cu functia de ... sdvscac sdvscac Buna seara. Sunt angajat la o firma ... incadrat cu functia de sofer,si anumiti membrii din grupul conducerii in urma unor asa zise discutii,am fost obligat sa ... (vezi toată discuția)