Buna ziua
Lucrez sofer autocamion la o firma din satu mare si imi desfasor activitatea pe teritoriul comunitatii europene..
Conform contractului de munca sunt obligat sa asist la incarcare/descarcare insa firma ma oblica sa incarc respectiv sa descarc eu marfa in depozite pentru ca ei asa au semnat contractele cu acele depozite....eu sunt obligat de ei sa descarc /incarc cu toate ca asta nu este trecut in fisa postului si nici nu sunt platit pentru munca asta.
Intrebarea mea este daca este ok din punct de vedere legal ca soferul sa descarce/incarce singur marfa si va rog frumos daca s poate argumenta raspunsul cu referire la anumite articole de lege.
(Eu am incercat s ii zic sefului ca nu ma poate obliga s descarc la care rasfunsul lui a fost ca ""acestea sunt povesti de parcare,ori descarci ori te dau afara"")
Va multumesc!
Ok,nu este atributia asta trecuta in fisa postului.
Totusi sunt angajat pe functia de sofer si din discutii cu alti colegi am inteles ca legislatia din romania nu permite functiei de sofer sa i se atribuie sarcina de a descarca /incarca,de aceea cica nu trece nimeni asta in atributiile soferului pt ca legea nu permite ca angajatorul s oblige soferul sa incarce/descarce.
Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine daca este legal s ma oblige patronu sa descarc si daca lui ii permite legea sa imi asume aceasta atributie.
Va multumesc
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor
.....
Ok si sub rezerva legalitatii dispozitiilor cu caracter obligatoriu pentru angajat,pentru functia de sofer este ok in conditiile legii ca angajatorul sa ma oblige sa descarc?
Precizez ca eu sunt angajat pe functia de sofer si nu regasesc in fisa postului aceasta obligatie.strict pt functia de sofer ii permite legea sa treaca in fisa postului aceasta atributie?
Fisa postului
birlan
Ma poate obliga angajatorul sa prestez alte servicii care nu sunt specificate in fisa postului si nici nu am pregatirea necesara?
Ma refer la IT , eu ma ... (vezi toată discuția)