avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine poate incasa într-o instituție publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine poate incasa într-o instituție publica

Bună ziua.
Într-o instituție publică, cine poate incasa banii pentru serviciile oferite? În cazul în care există casierie, se poate obliga ca alți angajați, care nu au legătură cu serviciul contabilitate să încaseze? Se furnizează mai multe POS-uri și se obliga ca toti cei care oferă servicii contra cost (nu au în fisa postului aceasta sarcina), să si încaseze.

Există vreun temei legal în sensul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 13 Mai 2022
În general, la casierie se fac încasările...dar, potrivit art.40 alin.1 lit.b și c C.mun. , angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii, respectiv sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Cornel Vasile a scris:

În general, la casierie se fac încasările...dar, potrivit art.40 alin.1 lit.b și c C.mun. , angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii, respectiv sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Am înțeles. Dar din câte am mai citit și eu, conform art 41 C. Mun. aceasta atribuție nu trebuie să fie de un alt specific al funcției actuale, nu trebuie să modifice felul sau natura muncii. Cu alte cuvinte, dacă funcția mea este una de asistent medical sau registrator medical, iar atribuțiile mele fac parte din sfera medicală (recoltari analize, foi de internare, rezultate analize, s.a.m.d), aceasta atribuție, care se regăsește pe fisa de post a unui alt loc de muncă, nu reprezintă un specific și/sau un fel/natură diferit/ă fată de cel al postului actual?
Intr-adevar, nu are ce cauta in fisa postului dvs astfel de atributii ... iar in situatia in care se decid astfel de atributii , aveti posibilitatea contestarii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea notei interne silviana13 silviana13 In situatia in care un director delegat, emite o nota interna , intr-o institutie de stat, cat timp este valabila acea nota interna ,daca intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Este legal? buna seara. lucrez la un market, incadrarea manipulant marfa, ... anabitta anabitta Bună seara. Lucrez la un market, încadrarea manipulant marfă, deoarece am doar 10 clase terminate. Execut muncă de casier, lucrător comercial și ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)