avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitatea notei interne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitatea notei interne

In situatia in care un director delegat, emite o nota interna , intr-o institutie de stat, cat timp este valabila acea nota interna ,daca intre timp s-a instalat un nou director in institutia respectiva? Nota interna emisa de primul director este valabila in anul urmator si in timpul altui director?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 27 Ianuarie 2015
Nota interna emisa de o anumita conducere este valabila pana la revocarea ei de catre noua conducere.
Am inteles ca ea isi pastreaza valabilitatea si in timpul unei noi conduceri. Va redau in amanunt nota interna ,deoarece doresc sa stiu daca este lagal sau nu si ea trebuie respectata sau nu. Nota interna a fost emisa in anul 2013, noiembrie doarpentru doi inspectori , eu fiind inspector superior, in cadrul serv Evidenta Venituri ,Directia de Impozite si Taxe Locale , a unei Primarii , deci functionar public.
Nota interna mentioneaza ca cei doi inspectori , " vor avea ca atributie de serviciu, pe langa cele prevazute in fisa postului si activitatea de incasare a impozitelor si taxelor locale la POS. Fisele de post vor fi modificate cu aceasta atributie .
Neaducerea la indeplinire a celor stipulate in aceasta nota interna atrage dupa sine sanctionarea disciplinara a celui in cauza."
In luna noiembrie 2013 am depus contestatie , atat eu cat si colega mea, care au fost inaintate cu nr de inregistrare, dar nu am primit o rezolutie pana in acest moment. Am contestat atat nota interna cat si fisa postului unde a fost trecuta ca si atributie de servici la rubrica "delegare de atributii".
Prin POS se incaseaza veniturile si taxele locale cu cardul ca o alternativa la platile cu numerar, o tehnologie moderna , practic o caserie unde se foloseste cardul in locul banilor cash. De aceea sunt 3 posturi de casier din care doua ocupate.Dintre cele doua,exista o persoana care este incadrata pe acest post, dar desfasoara o munca de functionar public pentru care nu a dat examen si fara studii superioare.
Casierii sunt persoanele angajate pe un post cu nivel de studii medii, ce fac parte din categoria personalului contractual.
Deoarece d-na in cauza a refuzat sistematic sa indeplineasca munca de incasare la POS considerand ca nedemn de a indeplini aceasta atributie. Intr-un alt sediu se afla un POS la care incaseaza celalalta persoana incadrata pe acest post.
Mentionez ca aceasta munca a fost efectuata de toti inspectorii din cadrul Serv Evidenta Venituri . in acest moment la POS se afla un coleg care incaseaza permanent iar in lipsa lui , incasam toti ceilalti inspectori.
Aceasta atributie a fost trecuta in fisa postului fara acordul nostru si pe timp nelimitat , existand in 2014 o alta contestatie la fisa postului la care nu exista un raspuns iar in 2015 se repeta aceeasi poveste.
Daca delegarea de atributii se trece in fisa postului in urma unei note interne, daca necesita acordul nostru , deoarece conf art 88din L 188/1999 ," delegarea de atributii se dispune pe o perioada de cel mult 60 zile calendaristice intr-un an".
De asemeni nota interna are scopul unei comunicari in scris si nu produce efecte juridice.
Delegarea de atributii se poate refuza de catre functionarul public, conf art 88 L188/1999, actualizata, daca " starea sanatatii dovedita cu certificat medical,face contraindicata delegarea ". La Serv Resurse Umane exista un certificat medical din care reiese ca am hipertensiune arteriala, diabet, astm bronsic alergic, dislipidemie cardiopatie ischemica . In cazul in care la un ghiseu iau contact cu diversi contribuabili recalcitranti , ma supun unui stres ce imi poate agrava starea precara a sanatatii.
Este legala sau nu nota interna si delegarea de atributii? Este legal sa o respectam in situatia in care exista 3 contestatii din anul 2013 pana in prezent, la care nu s-a dat vreodata o rezolutie?

Delegarea de atributii nu se face in baza unei note interne , ci a unei decizii emise in scris de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate incasa într-o instituție publica Sierra2go Sierra2go Bună ziua. Într-o instituție publică, cine poate incasa banii pentru serviciile oferite? În cazul în care există casierie, se poate obliga ca alți ... (vezi toată discuția)
Abuz secretar: casier sau asistent social in primarie hanovra hanovra Sunt un functionar public licentiat in sociologie - psihologie, actualmente ocup un post de casier in cadrul unei primarii. Va rog o parere de specialitate ... (vezi toată discuția)
Fisa postului baza baza daca primarul unei institutii publice ii aduce la cunostinta fisa postului unui functionar public si semnezi pentru ca ai luat la cunostinta. Intrebare:in ce ... (vezi toată discuția)